Поділитись:

Кіно вихідного дня: топ-10 фільмів , які необхідно переглянути

П'ятниця, 05 травня 2017, 20:24
Кіно вихідного дня: топ-10 фільмів , які необхідно переглянути

Комікси, драми, фантастика і жахи: 10 фільмів, які вже не можна пропустити в 2017 році.

Espreso склало список кінострічок, які варто переглянути.

1. "Ла-Ла Ленд" (La La Land)

У прокаті з 5 січня

На початку року в український прокат вийшов один з головних претендентів на "Оскар" - мюзикл молодого режисера Деміена Шезелла "Ла-Ла Ленд". Картина була висунута на здобуття рекордних 14 "Оскарів", але отримала лише 6, в тому числі за найкращу режисуру і головну жіночу роль. Фільм зібрав у світовому прокаті $440 млн при бюджеті $30 млн.

2. "Закон ночі" (Live by night)

У прокаті з 12 січня

Фільм дворазового володаря "Оскара" Бена Аффлека за романом відомого письменника Денніса Лігейна. "Закон ночі" - це епічна гангстерська драма про буремні міжвоєнні роки XX століття.

Незважаючи на те, що фільм був прохолодно сприйнятий критиками, провалився у прокаті, він залишає враження довершеного кіна у стилі найкращих зразків Голлівуду минулого.

3. "Мовчання" (Silence)

У прокаті з 19 січня

Історична драма культового американського режисера Мартіна Скорсезе, друга екранізація японського роману 1966 року. Фільм був повністю знятий на Тайвані. Скорсезе виношував проект цього фільму протягом останніх 25 років.

Картина була номінована на "Оскар" за найкращу роботу оператора, проте поступилася статуеткою "Ла-Ла Ленду". Третій фільм Скорсезе, де він осмислює тему релігії, після "Останньої спокуси Христа" і "Кундуна". "Мовчання" не змогло окупитися у прокаті, заробивши $19 млн.

4. "Лоґан" (Logan)

У прокаті з 2 березня

Заключний третій фільм про Росомаху із серії коміксів "Люди Ікс". Як і попередній фільм, "Лоґан" зняв американець Джеймс Менґолд. Прем'єра фільму відбулася у рамках цьогорічного Берлінського кінофестивалю.

Більшість критиків зійшлися на думці, що "Лоґан" є найкращим супергеройським фільмом в історії. Заробивши у прокаті $604 млн, "Лоґан" вийшов на третю позицію у десятці найбільш касових фільмів 2017 року.

5. "Спліт" (Split)

У прокаті з 16 березня

Фантастичний триллер про психопата на ім'я Кевін, всередині якого живуть 23 особистості. Фільм відомого режисера М. Найта Ш'ямалана є своєрідним продовженням його ж стрічки "Невразливий" 2000 року. Режисер збирається відзняти третю частину своєї хоррор-трилогії під назвою Glass.

Фільм отримав позитивні відгуки критиків і зібрав $274 млн, потрапивши в десятку найкасовіших фільмів року.

6. "Бебі-бос" (The Boss Baby)

У прокаті з 23 березня

Повністю комп'ютерний мультик від студії DreamWorks. Сценарій фільму написав Майкл Маккулерс, відомий роботою над сюжетом серії "Остін Паверс". Головну роль озвучив відомий американський комік Алек Болдвін. Мультик окупився в прокаті майже в три рази, заробивши $368 млн. Сценарист вже оголосив, що має ідеї для продовження історії бебі-боса.

7. "Привид у броні" (Ghost in the Shell)

У прокаті з 30 березня

Фантастичний бойовик за мотивами японського комікса. Події розвиваються у недалекому майбутньому, коли стерлася грань між роботами і людством. Головна героїня - кіборг у виконанні Скарлет Йоганссон намагається пізнати своє минуле. Фільм заробив у світовому прокаті $164 млн при кошторисі - $110 млн.

8. "Ліки від щастя" (A Cure for Wellness)

У прокаті з 6 квітня

Психологічний триллер від режисера перших трьох фільмів серії "Пірати Карибського моря" Ґора Вербінскі. Фільм був знятий у копродукції Німеччини і США за оригінальним сценарієм американського письменника Джастіна Гейта. Зйомки відбувалися у старовинному замку-фортеці на одній з альпійських вершин за 50 км на південь від Штутгарта.

Незважаючи на вражаючу операторську роботу, алюзії на кінематограф Стенлі Кубрика і його шедевр "Сяйво", "Ліки від щастя" справляє дуже неоднозначне враження: видатна операторська робота не рятує хиби і перебільшення сценарію.

9. "Місячне сяйво" (Moonlight)

У прокаті з 13 квітня

Малобюджетна картина американського режисера і сценариста Беррі Дженкінса, всього лиш друга його робота у великому кіно. Фільм був знятий у Майамі, став фестивальним хітом та отримав дві найпрестижніші нагороди США - "Золотий глобус" і "Оскар". Фільм більш ніж у 50 разів окупився у прокаті.

"Місячне світло" став першим в історії фільмом про сексуальні меншини, що переміг на "Оскарі" у головній номінації.

10. "Таємний агент" (Unlocked)

У прокаті з 27 квітня

Шпигунський триллер британського режисера Майкла Ептеда. Фільм знятий за оригінальним сценарієм і розказує про події, які могли б трапитись у наш час. Історія піднімає актуальні міжнародні теми: тероризм, біологічна зброя, шпигуни, міграційна криза. У фільмі зібране сузір'я видатних і талановитих акторів, "Таємний агент" є динамічним і досить реалістичним.

Надрукувати
мітки:
коментарів