Поділитись:

Чи буде обіцяний "безвіз" насправді без віз

Автор: Оксана Пуняк |
Неділя, 07 травня 2017, 07:40
Чи буде обіцяний

Тривала і вимучена процедура надання безвізового режиму для України добігає свого логічного завершення. 11 травня Рада Євросоюзу скаже нам своє так чи ні. І в кращому випадку (чи не зовсім) вже 11 червня кордони для українців відкриються. Умовно.

Те, чого так прагнули і терпеливо чекали українці, нарешті може статися. Однак ніхто вже особливо не радіє. А чи варто?

По-перше, подорожувати без віз зможуть тільки ті, в кого вже є біометричний паспорт. І якщо таки "безвіз" запрацює, то українці можуть масово ринути їх виготовляти: черги, нерви, нестача бланків чи ще там чогось, як це завжди у нас буває. Якщо біометричного паспорта немає, то навіть при "безвізі" потрібно буде відкривати візу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "БЕЗВІЗ" НА НОСІ: ВСЕ ПРО БІОМЕТРИЧНИЙ ПАСПОРТ

По-друге, навіть "безвіз" передбачатиме збір ряду документів, які можуть перевірити на кордоні. І можна припустити, що таки їх будуть перевіряти, і контроль посилиться.

По-третє, безвізовий режим стосуватиметься туризму. Відтак українські заробітчани почнуть шукати нові шляхи отримання довгострокових віз. І обов'язково їх знайдуть. Тому, напевно, й корупції буде більше.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "БЕЗВІЗ" ДЛЯ УКРАЇНЦІВ: ЯК ЦЕ ПРАЦЮВАТИМЕ

Зрештою, чи допоможе "безвіз" людині, яка й до нього не мала чи "зайвих" грошей, чи часу, аби поїхати за кордон?

Українці – доволі романтична нація – затихли і перебувають в передчутті невідомого. З одного боку тішить те, що рух в бік Європи таки є. А з другого – мрії про мандрівки без кордонів можуть розбитися об гори паперів і корупційних схем. І в такому випадку "безвіз" поставить лише жирний плюс нинішній владі, а народ так і залишиться ні з чим. Тому для чого все це робиться і до чого призведе – загадка. А нам залишається плекати надію, що кордони не те що відкриються, аби хоч не закрилися перед українцями. Чекаємо.

Надрукувати
мітки:
коментарів