Поділитись:

Чемпіонат світу з футболу в Росії "UA.Перший" не буде транслювати

П'ятниця, 12 травня 2017, 21:30
Чемпіонат світу з футболу в Росії

Глава Національної громадської телекомпанії України (НГТУ) Зураб Аласанія розповів про те, що буде робити з трансляцією Чемпіонату світу з футболу в Росії і як намагається збити ціну на трансляцію Олімпійських ігор.

"У питанні трансляції Чемпіонату світу-2018 в Росії я буду орієнтуватися на країну. Якщо збірна туди пройде і країна вирішить, що може їхати в РФ і брати участь там, я, як глава каналу, навіть ризикуючи відставкою, скажу: "Ми цього не показуватимемо ". Я питав у футбольних великих ієрархів про це, вони кривляться і говорять: "Дай Бог, Україна не потрапить", – заявив Зураб Аласанія в інтерв'ю "Телекритиці".

"У питанні з Олімпіадою я, наприклад, не можу працювати з комерційними каналами. Вони кажуть, що це взагалі збитковий захід, і я навіть просити не можу їх. Однак тепер все одно інші правила. По-перше, EBU не виграла право на трансляцію. Вони раніше торгували з власниками прав серед інших компаній. Це був аукціон, на якому вони купували права на Олімпіаду. Кожен з нас вносив гроші. Але, наприклад, Німеччина відправляла туди своїх людей, а ми не могли, адже потрібен був "чорний кеш", – зазначив він.

З його слів, тепер такі Олімпіади будуть продавати Discovery.

"Ми з ними говорили вже, обговорювали ціни, я намагаюся їх збити, а вони намагаються поки продати їх комерційним каналам, але я знаю, що ті в цьому не зацікавлені. Ми зобов'язані її транслювати", – розповів Аласанія.

Надрукувати
мітки:
коментарів