Поділитись:

Від "Вконтакте" до "Яндекса": як позбутись і чим замінити (інфографіка)

Четвер, 18 травня 2017, 14:38
Від

Набув чинності указ Президента Петра Порошенка про блокування в Україні низки російських інформаційних ресурсів. У зв'язку з цим українські користувачі почали замислюватися над тим, як можна замінити соціальні мережі, поштові сервіси і програмне забезпечення, що відтепер перебувають поза законом.

"Слово і Діло" дізналося у фахівців, як зробити, аби застосування санкцій проти звичних ресурсів російського походження завдало якомога менше клопоту українським користувачам. І якщо із заміною соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" на західні аналоги (наприклад, Facebook чи Myspace), або поштових скриньок на "Яндексі" чи Mail.Ru питань виникнути не повинно, то такі речі, як відмова від бухгалтерських програм від "1С" чи антивірусного програмного забезпечення від Dr.Web і "Лабораторії Касперського" можуть спричинити певні труднощі. Фахівці рекомендують бухлагтерам підприємств скористатися розробками SAP (Німеччина) або Oracle (США). Для захисту комп'ютера від шкідливих програм замість заборонених російських "антивірусів" можна застосувати популярні Avast (Чехія), Eset (Словаччина) або McAfee (США).

Від

Крім того, не виключено, що українські користувачі російських соцмереж захочуть видалити свої профілі, аби інформація з них не була доступна стороннім особам. Повністю видалити дані із серверів соцмереж неможливо, проте, аби "зачистити" інформацію щодо себе максимально надійно, радимо дотримуватися такої послідовності дій:

  • бажано змінити своє ім'я і прізвище, аби вони не відповідали паспортним даним;
  • змінити у профілі ключову інформацію про себе (адреса, освіта, місця роботи, родинні зв'язки);
  • вручну видалити всі свої фото і позначки на фотографіях інших користувачів;
  • видалити переписки;
  • змінити прив'язані електронну пошту й номер телефону;
  • видалити профіль, скориставшись функцією "Видалити свою сторінку" або "Відмова від послуг".
Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
25 лютого 2024
13:38
24 лютого 2024
19 лютого 2024
11 лютого 2024
10 лютого 2024
20 січня 2024
03 січня 2024
05 грудня 2023