Поділитись:

Українські виші зможуть дистанційно отримувати ліцензії

П'ятниця, 19 травня 2017, 17:30

Міністерство освіти і науки планує запустити прозорий сервіс ліцензування вишів через Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Про це під час зустрічі з представниками вишів Одеської області повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, – пише Освіта.ua.

З її слів, зараз Міносвіти змінює програмне забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти, через яку в перспективі функціонуватиме новий прозорий механізм ліцензування.

"Вперше Міністерство вийшло на систему ЄДЕБО, що на 100 % належить державі. До цього уся система повністю була у приватних руках, включно з неймовірної кількістю персональних даних, що зберігаються у системі. Це було проблемою ще й тому, що МОН не мало можливостей вдосконалити систему з огляду на потреби. Тому минулого року були негаразди під час вступної кампанії. Сподіваюсь, що завдяки новій системі нам вдасться зняти ці проблеми", – зазначила міністр.

Разом зі зміною системи в МОН триває підготовка нового положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти. Зміни передбачатимуть зменшення кількості даних, що вносяться вишами до системи.

"Ми хочемо полегшити життя ВНЗ й автоматизувати систему ліцензування. Якщо ця процедура здійснюватиметься через ЄДЕБО, вам не доведеться більше возити папери в МОН. Існуватиме дистанційний та прозорий електронний сервіс", – зазначила Лілія Гриневич.

Надрукувати
мітки:
коментарів