Поділитись:

Олег Березюк заявив, що Павленко більше не представляє "Самопоміч"

П'ятниця, 05 лютого 2016, 12:05

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко більше не представлятиме його політсилу.

"Корупція заразлива. Олексій Павленко більше не представляє Об'єднання "Самопоміч". Те, що відбувається в Кабміні, руйнує парламентську демократію в Україні. Позиція "Самопомочі" залишається незмінною – звільнити клептократичний уряд на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком та сформувати новий склад Кабміну", – йдеться у заяві Березюка на сторінці "Самопомочі" у Facebook, яку поширило видання Українська правда.

"Кандидатура прем'єра та нових урядовців повинні відповідати викликам, що стоять перед країною. Змова клептократів проти суспільства не має майбутнього", - додав він.

За словами лідера "Самопомочі", рішення Павленка залишитися у Кабміні було неочікуваним.

"Це була повна неочікуваність", - зазначив Березюк.

На уточнення, чи зв'язувався з представниками фракції прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, Березюк відповів: "Ніхто нічого з нами не зв'язувався, ніхто нікому нічого не казав. Все відбулося в прямому ефірі і ніхто ні з ким не говорив!"

"Це управління прем'єр-міністра, яке не має нічого спільного з публічним управлінням. Він керує своєю корпорацією, це правда його корпорація, яка працює на його особисте збагачення", - заявив він.

Березюк також припустив, що після екстреної заяви Кабміну в парламенті може не назбиратися голосів за недовіру до уряду.

"Ці хлопці могли б повернутися спокійно в новий Кабмін, серед них справді є хороші. Але прем'єр-міністр використав їх як гарматне м'ясо для політичного збереження", - обурився він.

Лідер фракції також зазначив, що на зустрічі голови Верховної Ради з лідерами фракцій коаліції, яке відбувалося перед засіданням Кабміну ввечері, про заяву Кабінету міністрів ніхто не говорив.

Як відомо, раніше фракція "Самопоміч" відкликала Павленка з міністерської посади.

Сам міністр спочатку виступив проти таких дій політсили, одна згодом передав заяву про відставку до Ради.

У четвер, 4 лютого, на екстреному засіданні Кабміну Павленко та ще три міністри відкликали заяви про звільнення.

Надрукувати
мітки:
коментарів