Поділитись:

"Безвіз" для України відкриватимуть поступово

Субота, 10 червня 2017, 13:31

Європейські держави, які повинні скасувати візовий режим для громадян України, будуть робити це в чотири етапи впродовж ночі 11 червня.

Візовий режим не скасують одночасно через різницю в часових поясах, – повідомляє Європейська правда.

Першими безвізовий режим відкриють 8 держав-членів Європейського союзу: Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція і Кіпр. Безвізовий в'їзд в ці країни дозволять тільки за біометричними паспортами з півночі за київським часом.

О 1:00 годині (за Києвом) кордон для громадян України відкриє переважна більшість держав-членів ЄС і Шенгену: Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Серед держав Європейського союзу найпізніше безвізовий режим запрацює в Португалії, о 2:00 годині за Києвом, оскільки ця країна живе за лондонським часовому поясу.ї

І, нарешті, серед держав-членів Шенгену, що розташовані за межами ЄС, останньою буде Ісландія – о 3:00 годині.

Після цього в переліку територій, які відкривають безвіз для українців в ніч на 11 червня, залишиться тільки Гренландія (цей острів є автономною частиною Данії, він не є частиною ні ЄС, ні Шенгену, але скасує візи разом з материкової Данією). У портах Гренландії безвіз буде запускатися з 3:00 години (східне узбережжя) до 6:00 ранку (військова база Thule на західному узбережжі острова).

Надрукувати
мітки:
коментарів