Поділитись:

Де влітку можна заробити: затребувані професії

П'ятниця, 16 червня 2017, 15:51
Де влітку можна заробити: затребувані професії

Літо – хороший період не тільки для відпочинку, але і для роботи і отримання досвіду, нових навичок, додаткового доходу.

Якщо говорити про те, де найбільше затребувані сезонні працівники, то це готельний, ресторанний і туристичний бізнес, сфера розваг, благоустрою, а також агросфера, – пише hh.ua.

Незважаючи на те, що ставлення українців до сезонної роботі неоднозначне, все ж вони готові скористатися можливостями, які пропонують роботодавці, запрошуючи на сезонні вакансії.

І хоча сезон стартував, все одно є попит на кухарів, офіціантів, барменів, продавців, так як працюють літні майданчики в закладах громадського харчування, а також точки продажу вуличної їжі, напоїв, морозива та ін. Є потреба і в аніматора, медиків, інструкторів , працівниках для збору врожаю, садівників, менеджерах з продажу рослин, закупівлі та продажу зернових, агрономів та інших фахівцях.

Так, на сезонні роботи запрошують кухарів, наприклад, в Одеську область. Зарплати стартують від 6 000 грн. Крім спеціальної освіти, дотримання санітарних норма, знання процесів приготування їжі та досвіду від 6 місяців, роботодавці очікують від претендентів вміння самостійно організувати свій робочий процес, протистояти стресовим ситуаціям, працювати в команді. До фінансової винагороди за роботу додається харчування і забезпечення місцем проживання.

Якщо ж ви за фахом агроном, то і для вас знайдеться робота. Зарплати цієї професії досить великі: від 5 000 грн до 25 000 грн і більше. Сума фінансової винагороди за роботу залежить від підприємства, яке запрошує на роботу, а також обсягу виконуваних вами обов'язків, вашого досвіду, освіти і т.д. Потрібні агрономи в Київській, Івано-Франківській, Полтавській та інших областях України. Вам можуть запропонувати закладати сади плодових дерев, або ж займатися вирощуванням сільськогосподарських культур  зернових, овочевих і ін. Правда, робота агронома досить часто передбачає відрядження. Також агроному нікуди без уміння користуватися комп'ютером та іншою сучасною технікою. Крім конкурентних заробітних плат і соц.пакет роботодавці пропонують бонуси за результатами роботи, відшкодування витрат (мобільний зв'язок, амортизація, паливо), а деякі ще й спортзал на території підприємства або офісу.

У туристично-оздоровчі комплекси також запрошують масажистів, як на тимчасовий період, так і на постійне місце роботи. Заробітна плата стартує від 4 500 грн в залежності від рівня закладу, вашого досвіду і функціоналу, який треба виконувати.

Садівникам і озеленювачі будуть раді не тільки в Україні, наприклад, в Києві або в Черкасах, але навіть за кордоном, якщо є навички фігурного обрізання кущів і дерев.

Надрукувати
мітки:
коментарів