Поділитись:

"Закон Савченко" в Україні вже не діє

Середа, 21 червня 2017, 13:38

Від сьогодні набуло чинності скасування "закону Савченко".

Про це повідомляють Українські національні новини.

Як зазначається, закон "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення", ухвалений Верховною Радою 18 травня, набуває чинності 21 червня.

Народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у парламенті заявив, що злочинці, які були випущені на волю за "законом Савченко", вбили 66 людей.

"Результат ухвалення цього закону ("закону Савченко", – ред.) , за який несемо відповідальність всі ми це 66 людей, яких було вбито цими злочинцями, які вийшли раніше за "законом Савченко", більше 1,5 тис. грабежів це на рівні травня 2016 року, біля сотні зґвалтувань і тому подібне" сказав Геращенко.

З його слів, ухвалення цього закону парламентом є складовою частини гібридної війни Росії проти України.

Зазначимо, законом, який набув чинності 21 червня, передбачено, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день.

При цьому передбачається, що в окремих випадках суд може ухвалити рішення про пом'якшення покарання або взагалі звільнити засудженого від його відбування.

Надрукувати
мітки:
коментарів