Поділитись:

В Україні заборонили азбест

Понеділок, 26 червня 2017, 13:58
В Україні заборонили азбест

Міністерство охорони здоров'я України заборонило виробництво та використанням усіх видів азбесту, азбестових виробів і матеріалів в технологічних процесах, а також при проведенні будівельних робіт.

Про це повідомляється на сайті МОЗ України.

Мета прийняття наказу – захист здоров'я працюючих та населення через зниження рівня захворюваності та смертності від хвороб, викликаних впливом азбестовмісного пилу. Ухвалення документу дозволить привести нормативно-правові акти МОЗ України у відповідність до міжнародного та європейського законодавства.

За даними ВООЗ, у всьому світі приблизно 100 тис. осіб вмирає щорічно від хвороб, викликаних дією азбесту. Як свідчать наукові дослідження, використання азбесту та продукції, в якій він міститься, може стати причиною таких захворювань, як азбестоз, мезотеліома та рак легенів. Міжнародне агентство з вивчення раку при ВООЗ віднесло азбест до першої, найбільш небезпечної категорії сполук зі списку речовин-канцерогенів, для яких існують достовірні відомості про їх шкідливість для людини.

Основними споживачами азбесту в Україні є азбестоцементна та азбестотехнічна галузі. В Україні існує 7 підприємств, які виготовляють вироби з використанням хризотилового азбесту. На зазначених підприємствах працює близько 4 тис. осіб.

Надрукувати
мітки:
коментарів