Поділитись:

Світовий банк схвалив концепцію партнерства з Україною

Вівторок, 27 червня 2017, 14:51
Світовий банк схвалив концепцію партнерства з Україною

Рада виконавчих директорів групи Світового банку ухвалила Концепцію партнерства з Україною на 2017-2021 роки.

Нова концепція зосереджена на забезпеченні ефективної роботи ринків, створенні відповідних умов для фіскальної та фінансової стабільності та поліпшенні надання послуг населенню, – інформує прес-служба банку в Україні.

"Сприяння сталому економічному відновленню, яке буде відчутним для всіх українців, – це мета нашої роботи з урядом. Це критично важливо для народу України, який пережив майже десятиліття стагнації і два роки економічної кризи", – зазначає Сату Кахконен, директор Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови.

Концепція партнерства, яка є спільною стратегією Міжнародного банку реконструкції та розвитку (IBRD), Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та Багатостороннього агентства з гарантування інвестицій (MIGA), – це результат розширених консультацій та обговорень з урядом України, бізнесом, науковцями та громадянським суспільством.

Основна увага МФК зосереджена на поліпшенні конкурентоспроможності українського бізнесу шляхом створення рівних умов та залучення додаткових приватних інвестицій для формування середовища, в якому процвітатимуть конкуренція, підприємництво та інновації.

"МФК поліпшуватиме бізнес-середовище України, корпоративне управління та залучатиме бізнес до інфраструктурних та енергетичних проектів", – зазначає голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі Джейсон Пелмар. – "Ми прагнемо розширювати доступ бізнесу до фінансування та продовжувати роботу на розкриття агропромислового потенціалу України. Через залучення інвестицій приватного сектора IFC відіграватиме вирішальну роль у забезпеченні функціонування українських ринків, таким чином продовжуючи боротьбу з бідністю та підвищуючи загальний добробут".

Поточний портфель IBRD в Україні нараховує 8 проектів на загальну суму 2,25 млрд дол. США. Поточний портфель IFC становить 695 млн дол США. Поточний портфель БАГІ нараховує 134 млн дол США гарантій від політичних ризиків.

Надрукувати
мітки:
коментарів