Поділитись:

В Україні запрацювала компанія із пасажирських перевезень

Четвер, 06 липня 2017, 11:53

З 1 липня 2017 року повноцінно запрацювала філія "Пасажирська компанія", до складу якої увійшли підрозділи пасажирських перевезень всіх шести регіональних філій. Таким чином завершився процес формування вертикально-інтегрованої структури пасажирських перевезень у далекому сполученні.

Про це повідомив директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ "Укрзалізниця" Ігор Романків, – йдеться на офіційній сторінці "Укрзалізниці".

"Пасажирська компанія повноцінно працює, вже укомплектовано штат, до якого увійшли працівники пасажирських господарств регіональних філій. В процесі переходу жоден працівник не втратив робочого місця. Створення єдиної виробничої вертикалі в пасажирському секторі – це черговий етап реформування залізничної галузі, коли сфери бізнесу виділяються за видом діяльності, а не за регіональним принципом, як це було раніше", – розповів директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ "Укрзалізниця" Ігор Романків.

Із його слів, створення Пасажирської компанії дозволить "Укрзалізниці" оптимально управляти парком рухомого складу та всіма видами ресурсів, задіяними в процесі перевезення пасажирів.

"Для прикладу, раніше регіональні філії самостійно розпоряджались парком пасажирських вагонів. При чому в багатьох випадках допускались тривалі простої рухомого складу та значний профіцит на окремих напрямках. Тому часто виникали ситуації, що на одних залізницях був дефіцит вагонів, а на інших рухомий склад простоював. Це саме стосувалось і інших ресурсів – трудових, матеріальних. Зараз ми оперативно управляємо всім парком та швидко реагуємо на всі потреби. І це вже дає свої результати: ми досягли 12% росту пасажироперевезень при зменшенні парку", – каже він.

Для пасажирів такі нововведення також позитивні, адже будуть запроваджуватися єдині стандарти обслуговування, екіпірування поїздів, однакові ціні на додаткові послуги в поїздах і на вокзалах.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 лютого 2024
27 листопада 2023
05 жовтня 2023
19 вересня 2023
25 липня 2023
07:11
19 липня 2023
30 червня 2023
30 травня 2023
23 травня 2023