Поділитись:

Де в Польщі краще не перевищувати швидкість (карта)

П'ятниця, 07 липня 2017, 18:50
Де в Польщі краще не перевищувати швидкість (карта)

Усім відомо, що безпека дорожнього руху в Польщі є пріоритетною для влади і для простих жителів. Знання та дотримання поляками та іноземцями правил дорожнього руху в цій країні строго контролюється.

Навіть найдрібніші порушення караються досить великими штрафами, а за серйозніші вас можуть позбавити водійських прав чи навіть притягнути до відповідальності, – vsetutpl.com.

Суворі покарання та контроль з боку об'єктивної та некорумпованої польської дорожньої поліції відбивають бажання порушувати ПДР в межах Польщі. У своїй роботі дорожні поліцейські в Польщі використовують різні категорії сучасної техніки: у їх арсеналі 400 фоторадарів для фіксації порушень швидкості, 20 фотореєстраторів для фіксації проїзду на червоне світло, оснащені камерами та вимірювачами автомобілі. Але це не все. У 30 локаціях на польських дорогах віднедавна діють спеціальні прилади для відрізкового вимірювання швидкості. Що це таке і як воно працює, пояснюємо далі.

Оdcinkowy pomiar prędkości – це вимірювання швидкості автомобіля на певному відрізку дороги чи шляху за принципом розрахунку середньої швидкості. Тобто коли автомобіль в'їжджає на відрізок (на якому діє певне обмеження швидкості), то камера, встановлена на в'їзних воротах, записує дані транспортного засобу (реєстраційний номер, тип, марку) і час в'їзду на вимірювальну ділянку. У свою чергу камера, розташована на виїзді, реєструє час виїзду з ділянки і на його основі обчислює середню швидкість руху автомобіля. Якщо допустиму швидкість руху на цьому відрізку перевищено, водій отримує штраф, а запис про правопорушення надійде в CANARD-у, тобто Центр Автоматичного Контролю за Дорожнім Рухом, що обслуговується Головною Інспекцією Дорожнього Транспорту Польщі.

Вперше система відрізкового контролю швидкості запрацювала в Нідерландах в 90-ті роки. З тих пір багато інших країн Європи (зокрема Польща) активно переймає таку ініціативу і впроваджує цю систему автоматичного контролю швидкості на своїх теренах.

У Польщі перші відрізки, де таким чином вимірюють середню швидкість руху автомобіля і виявляють порушників, з'явились ще у 2015 році, їх було лише 4, а саме:

  • Łosiów, 2,15 км траси №94
  • Łuszczów, траса №82 - 2,9 км
  • Karniewo, дорога №60 - 1,79 км
  • Zwierki-Zabłudów, 3,88 км траси №19

Як саме за порушення швидкості на цих відрізках штрафуватимуть іноземців, поки не відомо. Можливо, дорожня поліція Польщі застосує ту ж схему, що діє до іноземних порушників, яких фіксують фоторадари. Нагадуємо, в такому випадку навіть при звичайній перевірці документів, інспектор може виписати вам штраф, якщо до того ви порушили правила ПДР і це зафіксували фоторадари. Детальніше ТУТ.

Тепер ж на польських дорогах таких відрізків аж 30, і діють вони в межах 14 воєводств. Точне розташування кожного з відрізків вимірювання середньої швидкості, а також допустимі показники спідометра на тому чи іншому відрізку можна побачити на інтерактивній карті.

Надрукувати
мітки:
коментарів