Поділитись:

Податок на "зайву" нерухомість: встигнути до кінця літа

Понеділок, 10 липня 2017, 10:30

В Україні до кінця літа потрібно заплатити податок за "зайву" нерухомість. Платіжки повинні були прийти до першого липня, а заплатити треба як мінімум до кінця серпня. Інакше – штрафи.

Податок доведеться платити тільки на свою частину нерухомості. Якщо ж квартирою володіють дві особи, але при цьому у документі не зазначено, яка частина майна належать кожному з власників, платити доведеться одному із власників за всю квартиру, – інформує Finanse.

Податок повинні стягувати на квартири площею не менше ніж 60 квадратів і на будинки площею від 120 квадратних метрів. Якщо у власності будинок та квартира – податок стягується при загальній площі не менше ніж 180 квадратів. При цьому потрібно платити за кожен "зайвий" квадрат понад цю норму. Місцева влада може збільшувати норму, наприклад, стягувати податок із квартир площею не від 60, а від 80 квадратів.

Наприклад, якщо є квартира площею 70 квадратів, то за "норми" в 60 квадратів потрібно буде заплатити тільки за 10 метрів, а за "норми" у 80 квадратів – платити не доведеться.

Кожен "зайвий" квадратний метр коштує не більше ніж 1,5% від мінімальної зарплати станом на перше січня минулого року. 2016 рік почався з мінімалкою 1378 гривень. Таким чином, в цьому році за кожен понаднормовий квадрат площі потрібно платити від 0 до 20,67 гривні.

Надрукувати
мітки:
коментарів