В Україні фіксують новий спалах ботулізму: є ще один небезпечний продукт
В Україні зафіксували кілька нових випадків захворювання на ботулізм.
Один зі випадків захворювання стався через вживання рибної консерви промислового виробництва. Про це зазначила провідний інфекціоніст України, професор Ольга Голубовська, – інформує 24 телеканал.
Раніше інфекціоністи повідомляли, що збудник ботулізму може міститься в продуктах домашнього виготовлення. Зокрема, радили зменшити або уникати вживання в'яленої, копченої або слабо просоленої риба, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих та грибних консервах.
"У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", – йдеться в повідомленні.
Голубовська наголосила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.
Нагадаємо: на Волині зареєстрували два випадки захворювання на ботулізм.
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Що в будинку та з чого п'є чай власниця вінтажного дому-кафе у Луцьку Яна Тарарай (фото)
Кухар з Волині покинув проєкт «МастерШеф»: що стало причиною (фото)
Скільки коштує помити вікна у Луцьку перед Пасхою
Замість аптеки: у центрі Луцька відкрився новий магазин «Сімі» (фото)