В Україні фіксують новий спалах ботулізму: є ще один небезпечний продукт

В Україні зафіксували кілька нових випадків захворювання на ботулізм.

Один зі випадків захворювання стався через вживання рибної консерви промислового виробництва. Про це зазначила провідний інфекціоніст України, професор Ольга Голубовська, – інформує 24 телеканал.

Раніше інфекціоністи повідомляли, що збудник ботулізму може міститься в продуктах домашнього виготовлення. Зокрема, радили зменшити або уникати вживання в'яленої, копченої або слабо просоленої риба, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих та грибних консервах.

"У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", – йдеться в повідомленні.

Голубовська наголосила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.

Нагадаємо: на Волині зареєстрували два випадки захворювання на ботулізм.

* * *

Сподобалося? Підпишіться на нашу сторінку в Facebook. Також завжди будьте в курсі найважливіших новин, використовуючи чат-бота у Messenger. Ми не будемо спамити. Чесно :)
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Надрукувати
Україна
Опубліковано:
18.07.2017 18:50
Переглядів1074
Коментарів0
Поділитись
Залишити коментар
Коментувати
останні новини
13-12-2017 12-12-2017
Вибір редактора

Рейтинг