Поділитись:

Як змінився ринок праці в Україні

Четвер, 20 липня 2017, 19:30
Як змінився ринок праці в Україні

Кількість пропозицій для робітничих спеціальностей постійно зростає.

Про це заявив в ефірі "5 каналу" експерт ринку праці Сергій Марченко.

"Українським роботодавцям дійсно не вистачає поки що людей, які працюють руками. Роботодавці давно вже жаліються, що не вистачає людей саме робітничих професій. І наші дослідження говорять про те, що з людьми робітничих професій не так все райдужно при тому, що кількість вакансій для таких професій постійно зростає", – сказав Марченко.

Він також розповів про найпопулярніші професії серед роботодавців.

"Якщо, наприклад, глянути структуру збільшення кількості вакансій на нашому сайті, то серед лідерів на першому місці – виробництво і виробничі спеціальності, на другому місці – будівництво, також у лідерах транспорт, логістика, в цих розділах публікуються переважно робітничі спеціальності", – зазначив він.

Марченко також сказав, що вже другий рік поспіль ринок праці України показує непогану динаміку. Це найперше стосується робітничих професій, зокрема виробництва.

"Принаймні можна говорити, що в містах ситуація стабілізувалася і йде на покращення… Тобто ми бачимо, що ринок праці оживає і роботодавці свою активність збільшують".

Експерт також сказав, що за його даними, зарплати порівняно з минулим роком в середньому зросли на 22 %, хоч вони ростуть не так швидко, як про це говорять у Кабміні.

Марченко, крім того, підтвердив, що роботодавці дійсно мало звертають увагу в резюме на графу про освіту, а точніше на навчальний заклад, який закінчила людина.

Надрукувати
мітки:
коментарів