Поділитись:

Де в Європі можна недорого відпочити восени

П'ятниця, 21 липня 2017, 21:32

Якщо відпустка не видалася влітку, не варто турбуватися – можна поїхати і восени. У цей час ще не холодно, туристів стає менше. Також можна завчасно придбати дешевший квиток на літак.

Журналісти дослідили три цікаві європейські міста, в які можна недорого долетіти з України вже цієї осені, – пише Еспресо.

Копенгаген, Данія

Тиждень відпочинку від 9100 гривень

Дорога - від 1400 гривень (туди і назад)

До Копенгагена є прямі рейси з Києва, ціна на які варіюється від 700 гривень в один кінець. Літаки WizzAir літають з Києва до Копенгагена 3 рази на тиждень. Через дві години після посадки ви опинитеся в Данії.

Якщо ви любитель дорожніх пригод, то можна скористатися сервісом попутників BlaBlaCar. Вартість такої поїздки – від 1000 гривень, а час у дорозі 23 години.

Де зупинитися

Від 4200 грн за тиждень

Зняти аппартаменти через AirBnB на одного вийде не так вже дешево. В середньому квартиру можна зняти за 1000 гривень на день. Але якщо у вас збирається компанія з чотирьох чоловік, така опція може бути цілком вигідною.

У хостел можна заселитися від 600 гривень на добу, хоча швидше за все ви знайдете місце за 900 гривень.

Якщо з грошима зовсім туго, не забувайте про опції Coach Surfing. Це така соціальна мережа, де місцеві жителі приймають у себе гостей з інших країн абсолютно безкоштовно. Ви також можете стати учасником і прийняти у себе в гостях іноземців або, навпаки, поїхати до кого-небудь в гості.

Живучи в одній квартирі з місцевим, ви зможете подивитися на звички і звичаї жителя Данії. До речі, на сайті не обов'язково знаходити житло, можна і просто знайти компанію на вечір.

Чим харчуватися – від 3500 гривень на тиждень

Данія – зовсім недешева країна. Якщо ви зняли квартиру або хостел, де є кухня, то можна трохи заощадити, купуючи продукти в супермаркеті. Середня зарплата жителя Копенгагена – €2800. Тому ціни в магазинах відповідають рівню життя.

Так кілограм картоплі в Копенгагені обійдеться в 50 гривень. Молоко – 40 гривень, кілограм яловичини або свинини - €20 (600 гривень).

У ресторані вечеря обійдеться у €30 (900 гривень). Місцеві жителі вважають за краще їсти в численних кафе, де є "шведський стіл". Вартість шведського столу від €10 (300 гривень). Поснідати чашкою кави і булочкою ви зможете не дешевше – €10 (300 гривень).

Зате їжа з собою коштує набагато дешевше. Хотдоги, вафлі чи млинець з начинкою коштує від 20 данських крон (80 гривень). Ну і хоча б раз варто відвідати бар у Копенгагені. Пиво обійдеться в €6 євро за келих. Найсмачніші хотдоги, кажуть, тут. Якщо поєднати їжу з собою і кафешки з шведським столом, то в середньому на харчування йтиме 500 гривень в день.

Що робити в Копенгагені

Пересуватися по місту найкраще на велосипеді, який вважається одним з міських видів транспорту. Для цього потрібно підписатися на послугу – 70 крон (281 гривня). При підписці вам бонусом нараховуються 140 хвилин користування велосипедом. Велосипед залишають у спеціальних паркувальних місцях. Під час паркування час не знімається з вашого абонемента. Рахунок поповнюється в терміналах на парковках.

Можна відвідати палац Крістіансборг, де мешкав герой шекспірівської трагедії - данський принц Гамлет. Погуляти головною площею і подивитися Ратушу.

Також візитною карткою Копенгагена є скульптура Русалоньки на набережній Лангеліньє. Якщо ви подорожуєте з дітьми, то обов'язково відвідайте музей казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Вхід до нього 85 данських крон (340 гривень) для дорослих і 43 крони (170 гривень) для дітей. Національний музей Данії можна відвідати безкоштовно.

Братислава, Словаччина

Тиждень відпочинку від 7100 гривень

Як доїхати від 1600 гривень

Літаки WizzAir літають з Києва до Братислави 4 рази на тиждень. Вартість перельоту від 800 гривень на осінні рейси.

Якщо ви боїтеся перельотів, то BlaBlaCar довезе вас туди за 15 годин за 700 гривень. Також 5 днів на тиждень з Києва (із зупинкою у Львові) відправляється поїзд Київ-Братислава. Поїзд їде 30 годин, а вартість квитка – 2200 гривень.

Де зупинитися

Тиждень проживання від 2500 гривень

Якщо вам потрібно "койко-місце", то хостел в Братиславі на одну людину можна знайти від 350 гривень на добу. А окремий номер на двох за 800 гривень в день. Або можна зняти апартаменти на AirBnB на невелику компанію за 1000 гривень на добу.

Не забувайте про сервіс Coach Surfing – у Братиславі вас чекають 8 тисяч гостинних господарів.

Чим харчуватися

€15 на день або від 3000 гривень на тиждень

Повечеряти місцевими стравами в столичному ресторані обійдеться від €10 (300 гривень). Якщо є можливість готувати, то ціла курка в супермаркеті обійдеться вам в €2,5 (75 гривень), молоко – €1,3 (38 гривень) і місцевий словацький сир за €6 (180 гривень).

Однак можна обійтися і їжею в численних кафе з місцевою кухнею – "колибах". Там обід обійдеться в €5 (150 гривень). У колибах можна спробувати такі національні блюда, як часникову поливку, з'їсти качку з тушкованою капустою і закусити все галушками. А на десерт з'їсти Ськаліцький трдельник – трубочку з тіста з горіхами.

Також в Братиславі багато недорогих пабів, де можна спробувати справжнє словацьке пиво за €1, а келих вина обійдеться у €0,5. У пабах також є можливість повечеряти або спробувати закуски за €4.

Що робити

Братислава – пішохідне місто, в центрі зовсім необов'язково користуватися транспортом. Однак якщо вам необхідно потрапити у віддалені райони міста, то автобуси довезуть вас туди за €0,7 (21 гривня). Якщо набридне Братислава, завжди можна відправитися в сусідню Австрію, до Відня на автобусі за €7,5. Через близькість двох столиць дорога займе лише 45 хвилин.

Головною визначною пам'яткою вважається Братиславський замок XV століття. З нього видно території Австрії та Угорщини. Також варто прогулятися набережною Дунаю, подивитися на новий міст, який перекинули через річку, і відвідати Старе Місто з його брукованими вуличками. Вартість входу до братиславських музеїв - близько €1.

Вільнюс, Литва

Відпочинок на тиждень від 5000 гривень

Як доїхати від 1400 гривень.

До Вільнюса можна потрапити літаками WizzAir, які літають туди по вівторках, четвергах і суботах. Вартість квитків на рейс від 700 гривень.

Або за 10 годин, використовуючи сервіс BlaBlaCar. Вартість такої поїздки починається від 600 гривень.

Також туди ходять автобуси Ecolines, вартість проїзду на яких – 1200 гривень.

Де зупинитися

Від 1050 гривень за тиждень

Двомісний або сімейний номер можна зняти від 700 гривень на добу. Якщо ви не шукаєте розкошу, то вам підійде і ліжко в хостелі за 150 гривень.

Якщо хочеться більше комфорту або ви подорожуєте компанією, то вам підійдуть апартаменти, вартість яких починається від 800 гривень на добу.

Чим харчуватися

Від 420 гривень на день або 3000 гривень на тиждень

Ресторани у Вильнюсі дорогі, від €50 (1500 гривень) на людину. Місцеві харчуються в невеликих кафе, романтична вечеря в яких також обійдеться у €35 (1050 гривень) на двох.

Однак без вибаганок можна пообідати в кафе за €6 (180 гривень) або "зловити" пропозицію бізнес-ланчу за €4 (120 гривень).

Смачний литовський суп в кафе зазвичай коштує €2-3 (від 60 гривень). Також зверніть увагу на місцеве блюдо "кабини" - листкові пиріжки з бараниною. Вартість одного пиріжка – €2 (70 гривень). У Вільнюсі також поширений культ пива – €1,5 за келих.

Що робити

Подивитися на місто зверху можна з Вежі Гедімінаса, до якої піднімається фунікулер. Ще один красивий вид на місто відкривається з Пагорба Трьох Хрестів. Пагорб оточує муніципальний парк, в якому можна зустріти диких коней. Старе Місто внесене до списку пам'яток ЮНЕСКО, воно одне з найбільших в Європі.

Тут можна знайти будь-які стилі архітектури: від бароко до готики. Також дуже цікавий музей жертв геноциду КДБ. Розташований він в колишній будівлі КДБ, а до КДБ тут знаходилося Гестапо.

Якщо ви потрапите до Вільнюсу в перші вихідні вересня, то побачите свято міста. Зазвичай в ці дні на площі перед ратушею проходить ярмарок, а проспектом Гедімінаса проходить карнавальна хода.

Надрукувати
мітки:
коментарів