Поділитись:

Гройсман пообіцяв дати мільярд на розвиток фермерства

П'ятниця, 21 липня 2017, 14:36

Програма підтримки українського фермерства, роботу над якою завершує Уряд, буде профінансована на рівні не менш як 1 млрд гривень у бюджеті на 2018 рік.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

"У проекті бюджету на 2018 рік Уряд запропонує парламенту виділити 1 млрд грн на підтримку невеликих фермерських господарств для того, щоб на селі було не тільки вирощування, а й переробка продукту, створювалися робочі місця", – заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочого візиту до Тернопільської області.

Програма підтримки фермерства напрацьовується в тісній співпраці Мінагрополітики із сільгосптоваровиробниками та представниками Асоціації фермерів. Програма спрямована, перш за все, на стимулювання переробки аграрної продукції всередині країни, надання доступу до кредитних ресурсів, а також максимальне залучення фермерів до програм державної підтримки, зокрема, із пільгового забезпечення сільгосптехнікою.

"Завдяки системності дій Уряду, Програма підтримки фермерства не буде декларативною, а спиратиметься на потужний фінансовий ресурс, який дозволить забезпечити практичну імплементацію її положень", – підкреслив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Перший заступник Міністра також звернув увагу на нерівномірність підприємницької активності в сільський місцевості та в середньому по країні – 43,5 підприємці на 1000 осіб та лише 2,5 фермери на 1000 сільських жителів, що свідчить про необхідність стимулювання останніх та актуальність розробки профільної програми підтримки.

Довідково:

На початок 2017 року в Україні діє 33 682 фермерських господарства, в обробітку яких перебуває 4,4 млн га. В середньому на одне фермерське господарство припадає 131,7 га сільськогосподарських угідь.

Із загальної кількості фермерських господарств понад 80 % мають в обробітку земельні ділянки площею до 500 гектарів.

У загальній структурі виробництва валової продукції сільського господарства частка фермерських господарств залишається незначною – на рівні 6-8 % на рік.

Надрукувати
мітки:
коментарів