Поділитись:

Як не стати жертвою шахраїв при виготовленні біометричного паспорта

Субота, 22 липня 2017, 10:45
Як не стати жертвою шахраїв при виготовленні біометричного паспорта

На паспортному ажіотажі, який ось уже кілька місяців не стихає, взялися заробляти шахраї. Пропонують оформити документ швидко та без черг. За день чи три. Однак ні паспорта, на грошей довірливий українець може не отримати.

Про це повідомляє 24 телеканал.

Зокрема таку послугу пропонують нібито візові центри. Виготовлення паспорта за 2 робочих дні коштує 6,5 тисяч гривень, за 5 днів – 3,5 тисячі гривень. Однак паспорта немає ані за 2, ані за 5 днів, а на дзвінки у так званому центрі перестають відповідати.

Таких випадків зараз безліч, – кажуть в міграційній службі. А все через аномальний попит. Щодня біометричні паспорти оформлює близько 20 тисяч людей. Для порівняння – торік влітку охочих було удвічі менше.

"Цей ажіотаж має дві складові. Це туристична складова, яка закінчиться в середині липня. Друга складова – безвізовий режим", – заявив речник міграційної служби України Сергій Гунько.

Такий ажіотаж на руку так званим посередникам. Вони заманюють українців обіцянками швидко оформити документ за п'ять днів або ж взагалі за добу. Це – нереально. Адже навіть у державних відділеннях біометрику роблять за щонайменше 10 робочих днів.

"За законодавством, паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити лише особисто і лише в одній з трьох установ: підрозділі міграційної служби, центрі надання адміністративних послуг або у сервісному центрі "Документ", який називається "Паспортний сервіс", – наголосив Сергій Гунько.

Поки ж міграційна служба обнадіює – попит на паспорти впаде у серпні. Тим, хто поспішає, радять купувати квитки та бронювати готелі, коли в кишені уже лежить паспорт. Інакше ризикуєте втратити не лише купу грошей, а й дорогоцінний час.

Надрукувати
мітки:
коментарів