Поділитись:

В Україні збільшили штрафи за паркування на місцях для осіб з інвалідністю

Понеділок, 24 липня 2017, 11:19

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Документом вдосконалюється порядок забезпечення інвалідів місцями для паркування їх транспортних засобів або транспортних засобів, що здійснюють перевезення інвалідів та дітей-інвалідів. Також Законом посилюється адміністративна відповідальність за порушення встановлених Законом України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" пільг для зазначених осіб.

Законом № 2109-VIII вносяться зміни до низки статей Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", які дозволять законодавчо захистити право осіб з інвалідністю або водіїв, які їх перевозять на безоплатне паркування на спеціально обладнаних місцях, з позначенням цих місць дорожніми знаками та відповідною розміткою.

Зокрема, підвищується розмір штрафів за зупинку чи стоянку, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного користування особами з інвалідністю чи особами, які їх перевозять. Збільшується відповідальність і за необлаштування на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування місць для інвалідів.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Надрукувати
мітки:
коментарів