Поділитись:

Як зміниться процедура надання субсидій у 2017 році

Понеділок, 24 липня 2017, 15:14
Як зміниться процедура надання субсидій у 2017 році

Дохід українців перед початком опалювального сезону перерахують, враховувати будуть доходи за 4 квартали (12 місяців).

Варто відзначити, що обсяг комунальних послуг, які покриває субсидія, в наступному опалювальному сезоні скоротиться, – пише "Сегодня".

Так, якщо раніше на опалення квадратного метра житла давали 5,5 кубометрів газу, цієї зими – всього 5 кубів. Зменшитися субсидія і для тих, хто користується центральним опаленням. Якщо раніше виділялося 0,0548 Гкал тепла на квадратний метр, в цьому році будуть давати всього 0,0431. Якщо витрачати стільки ж, то за "зайві" доведеться платити самостійно.

Також, згідно з меморандумом
з МВФ, Україна повинна скасувати розстрочку наопалення.

Торік українці без субсидії могли написати заяву і оплачувати тепло не шість місяців, а 12. Всі платежі ділили навпіл і розподіляли на весь рік.

У будинках без центрального опалення субсидії на тепло будуть давати не на сім місяців, як раніше, а шість.

Частина зекономлених на субсидії коштів видадуть грішми. Після ухвалення постанови Кабміну №300, всю заощаджену субсидію, крім 300 кубів газу або 150 кВт * год електроенергії (якщо вони використовуються на опалення), повертають до бюджету.

За приблизними оцінками Мінсоцполітики, невикористані субсидії були у півторамільйона українців. Бюджет поповниться приблизно 10 мільярдами гривень.

У кого забрали невикористану субсидію:
  • Сім'я в квартирі з центральним опаленнямвсю суму повернули в бюджет
  • Сім'я, яка опалює житло газом,грошима віддадуть близько 700 гривень, рештув бюджет
  • Сім, яка використовує електричне опалення,грошима віддадуть 174 гривні, рештув бюджет

Гроші українцям перерахують на банківські картки, які вони повинні вказати в заяві, допершого вересня.

"До 1 липня 2017 року підприємства-виробники або підприємства-виконавці послуг з газо- і електропостачання в паперовому та електронному виглядіповинні надати структурному підрозділу з питань соціального захисту населеннясписки енергозберігаючих субсідіантів із зазначенням суми невикористаної державноїдопомоги", – пояснюють в Міністерстві соціальної політики.

Надрукувати
мітки:
коментарів