Поділитись:

"Цього не буде", – Саакашвілі про позбавлення українського громадянства

Четвер, 27 липня 2017, 08:47

Екс-глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що у Президента Петра Порошенка не вийде позбавити його українського громадянства.

Про це він написав у Facebook.

"Я – простий українець! Зі мною сьогодні намагаються вчинити так само, як прокурори чи бюрократи чинять з звичайними українцями – плюють на їхні права. Я живу в Україні вже понад 13 років, я брав участь у трьох революціях: революції на граніті та двох майданах! У мене лише одне єдине громадянство – українське і їм не вдасться мене його позбавити! Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюсь ніде лишатися та отримувати ніякий статус! Я буду домагатись законного права повернутись в Україну!" – йдеться у заяві.

Саакашвілі переконаний, що Порошенко хоче позбавити його громадянства "крадькома".

"Порошенко їздив у Грузію не налагоджувати зв'язки між країнами, він поїхав туди задля чергового договірняку, цього разу – двох олігархічних режимів: українського Порошенко і найбільшого приватного акціонера Газпрому, проросійського Іванішвілі. Вони придумали, що начебто надали ГПУ нові докази у моїй справі – це чергова брехня і наперстки, відтоді як мені надали громадянство, жодної нової справи проти мене в Грузії порушено не було. А ті надумані справи, що порушені – жодна країна, поза Грузією, ці звинувачення не визнала", – зазначив Саакашвілі.

Він вважає, що Порошенко, підписавши указ про позбавлення громадянства, "підписав собі та своїй владі неминучу поразку".

"Сьогодні ви, Петре Олексійовичу, переступили межу. Сьогодні вся країна зрозуміла, яка ціна вашим обіцянкам "жити по-новому". Тепер, напевно, у вас, як і у вашого попередника, з'явиться бажання утримати владу будь-якою ціною. Що ж, можете спробувати, тільки пам'ятайте, в Росії вас не чекають! Українці вже двічі впоралися з цією чумою і не зупиняться, поки не приведуть до влади справжніх нових політиків!" – звернувся він до Порошенка.

Надрукувати
мітки:
коментарів