Поділитись:

Україна призупиняє транзит російських вантажівок

Понеділок, 15 лютого 2016, 12:19
Україна призупиняє транзит російських вантажівок

Україна призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ територією України.

За результатами урядової наради, яка відбулася вранці 15 лютого, Міністерство інфраструктури та Міністерство закордонних справ України вирішили вжити відповідні заходи. Про це інформує прес-служба Кабінету міністрів.

"Російська Федерація в порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів територією Росії", - йдеться в повідомленні.

"До моменту отримання пояснень від російської сторони та вирішення даного питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України", - заявив уряд.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив, що у зв'язку з тим, що РФ порушила правила й процедури СОТ і в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажівок територією Росії, МЗС України невідкладно направило ноту Росії з вимогою пояснити такі незаконні дії.

"До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України", - заявляє Яценюк.

"Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, поновити транзитний рух українських автотранспортних засобів", - додав він.

Прем'єр зазначив, що українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського Союзу та звертається до країн-членів ЄС щодо виконання Російською Федерацією базових принципів Світової організації торгівлі.

Рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території Росії призупинили 14 лютого у відповідь на блокування російських фур активістами в Україні.

Надрукувати
мітки:
коментарів