Поділитись:

Власники вживаних авто заплатили майже 4 мільярди гривень податку

Вівторок, 08 серпня 2017, 11:07

За січень-липень 2017 року обсяги митного оформлення вживаних авто зросли у 5 разів порівняно з відповідним періодом 2016 року.

Про це розповіла директор Департаменту адміністрування митних платежів ДФС Аліна Данченко, – повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України

З її слів, за сім місяців 2017 року обсяги митного оформлення вживаних авто зросли у 5 разів порівняно з відповідним періодом 2016 року. Внаслідок цього за неповний рік до бюджету надійшло 3,8 млрд. грн. митних платежів.

Це стало можливим завдяки внесеним змінам до Податкового кодексу України, за якими для ввезення автомобілів фізичними та юридичними особами ставки акцизного податку знизилися у 10-20 разів.

"Наприклад, ставка акцизного податку на авто з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 1000 куб. см, але не більш як 1500 куб. см, що використовувалися не більш як п'ять років знижена у 21 раз – з 1,367 євро до 0,063 євро за 1 куб. см", – розповіла Аліна Данченко.

Зменшення ставок акцизного податку сприяло зменшенню загального податкового навантаження, яке на сьогодні складає приблизно 35-40 % до вартості автомобіля. До набрання чинності закону акцизний податок був настільки великий, що податкове навантаження на вживаний транспортний засіб сягало 90 % – майже стільки, скільки коштував цей автомобіль.

"Внаслідок зменшення податкового тиску у зв'язку з прийняттям закону кількість оформлених транспортних засобів зросла у рази та продовжує збільшуватись. Якщо раніше в середньому за місяць ввозилося близько 1 тисячі вживаних авто, то у поточному році – більше ніж 5 тисяч авто щомісячно, а у липні ввезено понад 6 тис. таких автомобілів", – підкреслила Аліна Данченко.

"Такі нормативні зміни сприяли не лише оновленню парку автомобілів та збільшенню надходжень податків, а й тому, що тепер більша кількість людей можуть собі дозволити ввезти автомобіль", – наголосила директор відомстваю

Надрукувати
мітки:
коментарів