Поділитись:

У Києві виявили незаконну фабрику Bitcoin

Четвер, 10 серпня 2017, 18:53

У Києві на території ДП "Лікувально-оздоровчий" ІЕЗ ім. Патона" виявили 200 одиниць комп'ютерного обладнання для генерації криптовалюти Bitcoin, які працювали з порушенням законодавства.

Про це йдеться в постанові №759/11642/17 від 4 серпня Святошинського районного суду Києва, – передає "Економічна правда", посилаючись на Delo.ua.

Ймовірно, йдеться про басейн "Лікувально-відновлювального центру ІЕЗ ім. Патона", який розташований в Києві за адресою вул. Ракетна, 24-а.

У постанові суду зазначається, що в ході досудового розслідування встановлено, що кілька осіб за попередньою змовою, переслідуючи особисту корисливу зацікавленість, вирішили здійснити підробку банківських документів.

Слідчі відзначають, що випуск і обіг грошових сурогатів криптовалюти Bitcoin на території України заборонені, відповідно до ч. 2 ст. 32 Закону України "Про Національний банк України".

У документі також наголошується, що ці процеси порушують вимоги Законів України "Про Національний банк України", "Про банки і банківську діяльність", статті 9 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", згідно з якою платіжні організації платіжних систем, учасники платіжних систем та оператори послуг платіжної інфраструктури мають право здійснювати діяльність в Україні тільки після їх реєстрації шляхом внесення відомостей про них до Реєстру.

Слідчий зазначив, що для реалізації злочинного наміру в непрацюючому басейні ЛВЦ були розміщені 200 одиниць комп'ютерного обладнання, так звані майнери. При цьому ніяких договорів не було укладено, оскільки зазначеній групі сприяли посадові особи лікувально-відновлювального центра.

"Надалі отримана криптовалюта використовується як засіб платежу шляхом здійснення обмінних операцій на електронні гроші офіційних платіжних систем, шляхом підробки електронних платіжних доручень та інших банківських документів", – акцентується в постанові суду.

Відзначається, що суд дозволив Нацполіціі провести огляд за адресою басейну "Лікувально-відновлювального центру ІЕЗ ім. Патона" з метою розшуку і вилучення речей та документів, пов'язаних з генерацією Bitcoin.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 січня 2024
03 січня 2024
23 жовтня 2023
03 жовтня 2023
18 вересня 2023
12 липня 2023
25 лютого 2023
06 грудня 2022
17 листопада 2022
15 листопада 2022