Поділитись:

Україна домовляється з РФ про відновлення транзиту вантажівок

Понеділок, 15 лютого 2016, 19:17

Україна почала технічні консультації з європейськими партнерами і Міністерством транспорту Росії щодо блокування транзиту вантажного транспорту.

Але спершу Україна очікує від Росії відповіді на ноту МЗС України щодо мотивів заборони. Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський на прес-конференції за інформацією видання Радіо.Свобода.

"На період до пояснення були введені тимчасові обмеження на дію тимчасових дозвільних документів для пересування автотранспортних засобів, зареєстрованих у Росії, через територію України", – сказав міністр.

Пивоварський додав, що блокування російських вантажівок громадськими активістами не було порушенням українсько-російських угод, на відміну від дій російської сторони на офіційному рівні.

"Те, що в неділю зробило Міністерство транспорту (Росії – ред.), є порушенням міжнародного права та міжурядових угод, які підписані між Україною і Російською Федерацією", – сказав він.

Минулого тижня в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на "неправочинне блокування російського автотранспорту на території України", і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося практично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії.

Сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 лютого 2024
11:07
20 лютого 2024
16 лютого 2024
15 лютого 2024
09:17
01 лютого 2024
23 грудня 2023
12 грудня 2023
05 грудня 2023
24 листопада 2023
16 липня 2023