Поділитись:

Національний цирк та студію Довженка можуть приватизувати

Неділя, 13 серпня 2017, 19:45

В перелік об'єктів державної власності, які підлягають приватизації протягом 2017-2020 років, увійшли низка українських державних цирків і кіностудій, зокрема – Національний цирк України і Національна кіностудія ім. Олександра Довженка, пише Олег Вергеліс на сторінках "Дзеркала тижня". За його словами, зараз зазначений перелік налічує всього 893 держпідприємства, однак згодом їх кількість зросте майже до 4 тисяч.

"Циркова палітра" об'єктів, які підлягають приватизації, за словами автора, ще більш вражаюча: Харківський держцирк їм. Ф. Яшина, Дніпропетровський держцирк, Одеський держцирк, Криворізький держцирк, Львівський держцирк та ін.

Вергеліс вказує, що приватизація – це одне із зобов'язань, які Україна взяла на себе в рамках домовленостей з МВФ. При цьому, приватизація об'єктів з національним статусом є юридично і політично складним процесом. Вергеліс вказує, що "національний" статус поки що є для багатьох закладів культури "охоронною грамотою". За його даними, зараз Мінкульт активно роз'яснює чиновникам Мінекономрозвитку наслідки непродуманих і непрорахованих різких приватизаційних кроків у сфері культури.

Надрукувати
мітки:
коментарів