Поділитись:

Порошенко попросив Яценюка з Шокіним піти у відставку

Вівторок, 16 лютого 2016, 15:46

Президент України Петро Порошенко в офіційній заяві просить відставки Генерального прокурора Віктора Шокіна та членів Кабінету Міністрів.

Заяву Порошенко оприлюднив на офіційному інтернет-представництві 16 лютого.

"Напруга між Урядом та фракціями стала настільки високовольтною, що створює загрозу життєздатності коаліції. Її ж розпад в свою чергу неминуче занурить країну в глибоку і довготривалу політичну кризу", – зазначає Петро Порошенко.

Президент заявив, що не може байдуже спостерігати за тим, що відбувається.

Порошенко повідомив, що зранку попросив Генпрокурора написати заяву про відставку.

"Сьогодні зранку я мав зустріч і грунтовну розмову з Генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку", – твердить Порошенко.

У цьому ж зверненні, Порошенко просить про перезавантаження Уряду.

"З такими ж самими мірками слід підходити і до Уряду. Кабінет Міністрів зробив чимало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ. Але суспільство явно вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам в довірі. А хіба не ясно, що проводити успішні реформи може лише Уряд, який користується достатньо високою підтримкою співгромадян?" – пише Порошенко.

Переформатування Кабінету Міністрів, за словами Президента, має бути тотальним і будуватись на основі чинної коаліції у складі "Солідарності", "Народного фронту", "Самопомочі" та "Батьківщини".

"Все це лише посилить наш стратегічний курс на Євросоюз, НАТО, на посилення обороноздатності країни, на підвищення добробуту українців, зміцнення демократичних основ нашої парламентсько-президентської політичної системи", – зазначив Порошенко.

Президент заявив, що в України немає часу на дострокові виборчі кампанії.

За словами Порошенка, він розпустить Верховну Раду лише в крайньому випадку, "якого ми просто не маємо права допустити".

Надрукувати
мітки:
коментарів