Поділитись:

У Мінінфраструктури працюють над спрощенням перетину західного кордону

Вівторок, 22 серпня 2017, 14:14

Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час наради з удосконалення функціонування пунктів пропуску на західній ділянці державного кордону наголосив на тому, що пропускну здатність пунктів треба розширювати.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Нам треба розширювати пропускну здатність пунктів пропуску: кількість смуг, кількість співробітників. Нам треба звертатись до досвіду польських колег і країн ЄС, починати з невеликих пунктів пропуску, налагоджувати роботу, потім поширювати алгоритми на більші пункти пропуску", – зазначив він.

Під час наради обговорили питання ремонту під'їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску на українсько-польському (передусім із спільним прикордонно-митним контролем: Устилуг, Угринів, Грушів, Смільниця), українсько-угорському, українсько-румунському та українсько-словацькому державному кордоні, доцільність збільшення сучасних автомобільних пунктів пропуску, реалізації договорів між урядом України та урядами Республіки Польщі та Угорщини про надання кредитів на умовах пов'язаної допомоги, розмежування руху легкового та вантажного транспорту тощо.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив на необхідності подальшої роботи над розвитком залізничного пасажирського сполучення з містами Республіки Польщі та інших країн, налагодженням нових шляхів швидкісних залізничних сполучень, а також звернувся із проханням пришвидшити час проходження кордону автобусами, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення.

За результатами наради Держприкордонслужба та Державна фіскальна служба мають визначитись з ресурсами, які необхідні для розширення пропускної здатності наявної мережі пунктів пропуску, передусім на кордоні з Польшою, Укравтодор повинен забезпечити належний стан під'їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску. Вирішено також звернутись з проханням до МЗС розпочати переговори із польською стороною щодо збільшення пунктів пропуску.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024