Поділитись:

Канада почала відмовляти українцям у візах

Вівторок, 05 вересня 2017, 19:33

Безвізовий режим із Європейським Союзом має підштовхнути владу Канади до перегляду ситуації з великою кількістю відмов українцям.

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Ми зараз маємо катастрофічно великий відсоток відмов українцям в канадських візах. Критично великий відсоток відмов. Якщо торік кількість відмов зменшилась і дійшла до 24 % відсотків, то цього року в першому кварталі ми мали 34 % відмов українцям у канадських візах", – повідомив він.

Говорячи про причини такої ситуації, Шевченко зазначив: "Мені здається, що ми є свідками трошки застарілої оцінки українців і міграційних ризиків, пов'язаних з Україною. І мені здається, що безвізовий режим з Європейським Союзом повинен підштовхнути наших канадських друзів до того, щоб переосмислити цю історію. Україна зараз не входить в число країн з найвищими міграційними ризиками. (...) Приклад Європейського Союзу показує, що насправді ми готові до дуже зрілих безвізових відносин із західним світом".

Також він розповів, що, попри великий відсоток відмов, все-таки вдалося досягти і позитивних зрушень: "По-перше, Канада суттєво скоротила час на розгляд візових документів. Зараз середній час розгляду візових документів у канадському посольстві коливається на відмітці 5-6 робочих днів. Можливо, до 7 робочих днів. Це набагато кращий показник, ніж у більшості країн, де Канада видає візи. По-друге, Канада зараз видає візи, як правило, на повний термін дії паспорту. Якщо ви подаєте новий паспорт, і у вас є хороші документи, у вас є хороші шанси отримати візу на весь термін дії паспорта. (...) Але глобально, мені здається, ми все-таки повинні сісти, подивитися один одному в очі; зрозуміти, над чим треба працювати. І заявити, що нашою дальньою ціллю є зробити так, щоб громадяни наших двох країн могли їздити вільно один до одного".

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
24 лютого 2024
11 лютого 2024
29 листопада 2023
24 листопада 2023
23 листопада 2023
22 листопада 2023
18 листопада 2023
15 листопада 2023
11 листопада 2023