Поділитись:

Із Польщі до України відправляють мільярди євро

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:50

Тільки впродовж шести місяців цього року Польща видала українцям понад 750 тис. віз з правом проживання та праці.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, – інформує Польське радіо.

Із його слів, "завдяки цьому українським родинам та бізнесу відправляють мільярди євро з Польщі".

Кандидат від Соціал-демократичної партії Німеччини на посаду канцлера цієї країни Мартін Шульц під час телевізійної передвиборчої дискусії з Анґелою Меркель звинуватив Польщу та Угорщину у тому, що вони, відмовляючись приймати біженців, перешкоджають появі європейської міграційної політики. Німецький політик також пригрозив у зв'язку з цим фінансовими наслідками.

"Причиною фіаско є існування в Європейському Союзі країн – декілька з них я згадав, це Польща та Угорщина – які категорично відкидають це і кажуть: нехай німці та італійці самі займаються цією проблемою", – сказав Шульц.

Ващиковський, коментуючи ці слова Шульца, сказав, що потрібно займатися "імміграційними кризами, що наступають на Європу з усіх сторін". Як сказав він, торік Польща видала українцям понад 1,2 млн віз. Своєю чергою у першому півріччі 2017 року ця кількість становила вже понад 750 тис. віз, що дозволяють проживати та працювати у Польщі.

"Понад мільйон українців живе, працює, заробляє, прирощує свій дохід, який відправляє в Україну. За підрахунками фінансових установ, від 3 до 5 млрд євро переводять в Україну родинам, бізнесу", – перерахував глава Міністерства закордонних справ Польщі.

Надрукувати
мітки:
коментарів