Поділитись:

Повідомили, якими будуть ціни на автогаз

Середа, 13 вересня 2017, 12:34
Повідомили, якими будуть ціни на автогаз

Роздрібні ціни на автогаз можуть знизитися після пікового періоду їх зростання та подальшого зниження оптової вартості цього виду палива до 12,2 гривні за літр.

Про це йдеться в листі Міністерства енергетики та вугільної промисловості, – повідомляє "Слово і Діло".

"З огляду на динаміку значного (майже на 25 %) зниження оптових цін на зріджений газ, є об'єктивні підстави для пропорційного зниження роздрібних цін на цей вид палива в найкоротші терміни ... Роздрібна ціна має знизиться приблизно на таку ж величину (як і оптова, – Ред.): 16,5 - 4,3 = 12,2 гривні за літр", – йдеться в тексті документа.

За минулі вихідні газ подорожчав на 1,5-2 гривні за літр, перевищивши на деяких АЗС показник у 17 гривень за літр. Тим часом на одній з АЗС прогнозують зниження цін.

До слова, 6 та 8 вересня відбулися аукціони з продажу автогазувиробництва двох українських виробників – компаній "Укргазвидобування" та "Укрнафта". Так, на аукціонах оптові ціни на автогаз від "Укрнафти" знизилися до 10,9-11,3 грн/л, а "Укргазвидобування" – 12,2-12,7 грн/л.

Нагадаємо: роздрібні ціни на автогаз продовжують знижуватися з початку вересня, й станом на 12 вересня середня вартість цього виду палива в Україні становить 15,2 гривні за літр.

Надрукувати
мітки:
коментарів