Поділитись:

Вступ-2018: оприлюднили проект Умов прийому до вишів

Середа, 13 вересня 2017, 18:51

Міністерство освіти і науки розробило і оприлюднило для громадського обговорення проект Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2018 році. Документ після його затвердження стане обов'язковими для вищих навчальних закладів, незалежно від форм власності та підпорядкування, окрім вищих військових навчальних закладів.

Про це повідомляє Osvita.ua.

Планується, що реєстрація електронних кабінетів вступників, для вступу на перший курс бакалавріата або магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань та завантаження додатків до документів про повну загальну середню освіту розпочнеться 02 липня та закінчіться 25 липня.

Прийом заяв та документів від вступників має розпочатись 12 липня і буде завершений 20 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів і 26 липня для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів ЗНО.

Творчі конкурси будуть проведені у кілька сесій з 17 до 26 липня, вступні іспити з 21 до 26 липня, а співбесіди з 21 до 23 липня включно.

Формування рейтингового списку вступників, які вступатимуть на основі сертифікатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів із зазначенням рекомендованих до зарахування буде оприлюднений не пізніше 01 серпня.

Вступники, які отримають рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 12.00 години 06 серпня.

Планується, що зарахування вступників за державним або регіональним замовленням буде проводено не пізніше 12.00 години 07 серпня, а за кошти фізичних та юридичних осіб - не пізніше 30 вересня.

Вступники на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання подаватимуть заяви в електронній формі.

Планується надати право абітурієнтам подати до дев'яти заяв до вишів на місця державного та регіонального замовлення та не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Подання заяв на конкурсні пропозиції для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних або юридичних осіб обмежуватись не буде.

Для допомоги вступникам вищі навчальні заклади можуть створювати консультаційні центри при приймальних комісіях.

У 2018 році Міносвіти пропонує приймати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 та 2018 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Оцінки з англійської, французької, німецької та іспанської мов прийматимуться лише з сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступатимуть на перший курс бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), будуть зараховуватись бали сертифікатів ЗНО з трьох конкурсних предметів.

Якщо в якості конкурсного предмета встановлено іноземну мову, то вступник має право подавати оцінку з сертифікату 2018 року з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

Проектом документа також визначено інші особливості проведення вступної кампанії до вищих навчальних закладів в 2018 році.

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 27 вересня 2017 року за електронною адресою: [email protected].

Надрукувати
мітки:
коментарів