Поділитись:

Чому інвестори не довіряють Україні (інфографіка)

Вівторок, 19 вересня 2017, 11:11

Корупція та недовіра до судової системи відлякують інвесторів більше, ніж військовий конфлікт та фінансова нестабільність.

Такі результати опитування, проведеного Європейською бізнес-асоціацією, інвестиційною компанією Dragon Capital та Центром економічної стратегії, – повідомляє "Новое время".

92 % з респондентів або інвестують в Україну зараз, або інвестували у минулому.

Результати дослідження міжнародних компаній – наявних та потенційних інвесторів до України – показали, за якими параметрами український інвестиційний клімат є неконкурентним та у якому напрямку, насамперед, необхідно спрямовувати зусилля на державному рівні

Головними бар'єрами для іноземних інвесторів в Україні, як і минулого року, є широко розповсюджена корупція та недовіра до судової системи (середня оцінка – 8 та 7 балів з 10 можливих відповідно).

Респонденти цього року переконані, що негативний вплив на інвестиційний клімат від монополізації ринків та захоплення влади олігархами вище (6 балів), ніж від військового конфлікту з Росією, а також непередбачуваності валютного курсу та нестабільності фінансової системи країни (5 балів).

Відповідно до результатів дослідження, частка опитаних іноземних інвесторів, що, попри всі бар'єри, прийняла рішення інвестувати в Україну, та тих, хто активно шукає можливості для бізнесу в країні, трохи збільшилась у порівнянні з показником 2016 року (до 40 % та 22 % відповідно). Отже, попри негативні фактори, Україна залишається потенційно цікавою державою для залучення інвестицій.

Довідково:

Опитування здійснила компанія GfK Україна. Цього року в опитуванні взяли участь 77 респондентів, серед яких клієнти Dragon Capital та іноземні інвестори-члени Европейської бізнес асоціації. Дата проведення: серпень-вересень 2017 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів