Поділитись:

В Україні значно скоротилося виробництво бісквітів

Субота, 23 вересня 2017, 17:41

В Україні солодощі користуються великим попитом, вітчизняна продукція активно споживається не тільки на внутрішньому, але і на зовнішніх ринках.

Ця популярність пояснюється помірною ціною і хорошою якістю товарів, - пише UBR.

Але навіть незважаючи на це, ситуація на ринку кондитерських виробів нашої країни залишається досить нестабільною. В 2015 році обсяги виробництва солодких виробів упали на 13,3% у порівнянні з 2014 роком і склали 616 тонн.

Зміни в ринку були спровоковані військовим конфліктом на Донбасі, що призвів до закриття ряду великих компаній-виробників кондитерських виробів. Окрім цього, на українському ринку відбивається припинення торгівлі з Росією та зниження купівельної спроможності населення.

Важливим джерелом для приготування різних солодощів, у тому числі торту і бісквітів, є какао-боби, що ростуть в країнах Африки та Латинської Америки. Їх потрібно купувати за кордоном. А це підвищує ціну на кінцеву продукцію пропорційно росту курсу валют.

В 2016 році ринок усіх кондитерських виробів України показав зростання на 13,4% по відношенню до 2015 року і досягнув 698,7 тонни. Це говорить про те, що досліджуваний ринок відновлюється швидше, ніж економіка країни. Проте, саме виробництво бісквітів в Україні минулого року скоротилося на 1,2% і склало 9,9 тис. тонн.

В першому півріччі 2017 року тенденція спаду продовжилась – показники знизилися на 3,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів