Поділитись:

В Україні в 53 % компаній власник є її директором

Понеділок, 25 вересня 2017, 12:02
В Україні в 53 % компаній власник є її директором

В 53% українських компаній один з власників є і директором, що свідчить про те, що українські підприємці не готові делегувати управлінські функції.

Про це повідомляє OpenDataBot.

У 556 634 компаній директор також є і одним з власників. Таке співвідношення говорить про те, що в Україні засновники компаній не готові делегувати свої обов'язки та довіряти персоналу. Таку думку висловлює більшість експертів.

"Я впевнений, що причина такого співвідношення — патологічний страх того, що найманий СЕО буде красти, й установка "Я завжди роблю краще". В основі цього – нерозуміння, як побудувати ефективні бізнес-процеси й невміння делегувати управлінські функції іншим", — говорить Вадим Горенко, заступник голови правління та співзасновник Агенції з розвитку економічної активності.

Зі слів експерта, в Україні рівень впливу власників на прийняття бізнес-рішень значно вищий, ніж в західно-европейській чи американській культурі.

"Я бачу дві причини подібної ситуації. По-перше, власники, як правило, не вміють знаходити професійних управлінців. По-друге, власники часто не розуміють, як вибудовується культура системи управління великих корпорацій та холдингів. Їх уявлення про управління формується на основі попередніх етапів розвитку власних бізнесів", – стверджує Олександр Шохов, партнер в Бюро розвитку бізнесу "Практикум".

А низький рівень довіри до найманих управлінців, на думку спеціалістів, не дає можливості українському бізнесу масштабуватися.

Надрукувати
мітки:
коментарів