Поділитись:

В Україні існують чотири рівні контролю дорожніх робіт

Понеділок, 25 вересня 2017, 15:33
В Україні існують чотири рівні контролю дорожніх робіт

Виконувач обов'язків голови Укравтодору Славомір Новак розповів про чотири рівні контролю якості дорожніх робіт.

Відповідні пункти він озвучив Економічній правді.

Зі слів Новака, система контролю якості дорожніх робіт в Україні була докорінно змінена.

"На сьогодні ми маємо чотири рівні. Перший – технагляд на рівні обласної служби. На будівельному майданчику завжди повинен бути інженер з технагляду, який контролює хід робіт", – розповідає Новак.

"Другий рівень – центральний. Ми створили в рамках Укравтодору спеціальну організацію (Дорожній контроль якості – ЕП), яка відповідає за контроль якості. Це підприємство підпорядковується безпосередньо Укравтодору, і я можу їм сказати, де сьогодні, а де завтра провести перевірку", заявив керівник Укравтодору.

Третій рівень, зі слів Новака, ще буде впроваджуватися.

"Це незалежний нагляд FIDIC. Він повинен відповідати тільки за масштабні інвестиції, бо є дуже дорогим. Вартість технагляду FIDIC становить від 3% до 5% вартості робіт – це дуже багато. Поки що грошей на фінансування цього проекту нема", – сказав очільник агентства.

Суттєву роль у функції нагляду надали суспільству.

"Четвертий рівень – це громадський нагляд. Щоденно ми отримуємо багато звернень від громадян, які надсилають нам відео та фото випадків, де є порушення при виконанні робіт. В цій ситуації ми одразу реагуємо і беремо на контроль" – повідомив Новак.

Також виконувач обов'язків керівника державного дорожнього агентства розповів про відповідальність приватних підрядників.

"Передусім з цього року ми проводимо всі ремонти з гарантією мінімум в 5 років, а на багато робіт є гарантія підрядника в 10 років. Крім того, ми ввели масштабні перевірки у всій країні, які здійснюємо двічі на рік. Виявлені недоліки та дефекти кожен підрядник повинен усунути у відповідні строки", – резюмував Новак.

Надрукувати
мітки:
коментарів