Поділитись:

Здорова нація

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 30 вересня 2017, 07:40
Здорова нація

У нас в Україні прийнято користуватися послугами лікаря тоді, коли вже без нього ніяк. Дехто ризикує навіть настільки, що втрапляє до лікарні не на ногах, а на каталці. Українці вдаються до самолікування. А чому б і ні? Адже в аптеках таке розмаїття препаратів – навіщо йти до лікаря, якщо може підказати продавець. Або ще ліпше – начитатися порад в Інтернеті.

З одного боку, все зрозуміло. Люди бояться або натрапити на лікаря-хабарника, або на псевдолікаря, або на лікаря, який буде лікувати доти, доки будуть платити. Люди не хочуть сидіти цілими днями в чергах, слухати буркотливих жіночок в реєстратурі і бігати від кабінету до кабінету. А в приватних клініках, хоч і без черг, та, буває, доводиться платити втридорога. І це ще не все. Державні лікарні занедбані, деякі районні поліклініки чи сільські амбулаторії доживають своє. Між людьми блукають страшилки про окремі медзаклади. Бракує обладнання, бракує ліжок і так далі. А з іншого боку – вчасно поставлений діагноз може врятувати життя.

Проблема всестороння і потребує негайного втручання. Докорінного, починаючи від навчання медиків. Українців обнадіюють реформою, але поки це все затягується, люди страждають. Тут важко вчинити правильно. Але коли є якісь невідомі симптоми – варто сходити до спеціаліста. Адже здорова нація – фундамент держави. Хіба не так?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів