Поділитись:

З Польщі масово депортують українських заробітчан

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:33

Багато українців працюють у Чехії, маючи лише польську робочу візу.

Про це розповів капітан прикордонної служби Рафал Потоцкі, – повідомляє видання inPoland.

Минулого місяця прикордонники з Надоджанського відділу затримали близько 100 іноземців, які порушили правила щодо законності перебування у Польщі. Більшість із них – громадяни України, хоча серед них є індуси та турки. Всіх правопорушників затримали на польських дорогах, хоча вони не обов'язково працюють у Польщі. Радше – навпаки. Цікаво, що лише минулого тижня суд видав ще двадцять рішень, що зобов'язують їх повернутися до своєї країни та тимчасової заборони на в'їзд до Польщі.

Виявляється, що більшість українців нелегально працюють в Чехії, маючи лише польську робочу візу.

Зі слів Рафала Потоцкі, перетинаючи кордон, вони кажуть, що працюватимуть у Польщі, надають всі необхідні документи, а як виявляється пізніше – всі папери фальшиві. Частину таких працівників вдається затримати на кордоні, проте є й такі, яким вдається уникнути покарання.

Окрім того, що українці вирушають на роботу до Чехії, то велика частина з них працює там взагалі не маючи дозволу на працю, бодай у Польщі. Ще частина протермінувала дозволений час на перебування в країні. Візи всіх нелегалів анульовують, після чого правопорушників депортують в Україну.

Жителі прикордонного Клодзька розповідають, що до Чехії шукати кращої долі вирушають не лише українці, а й самі поляки. Адже в пік сезону заробітчанам в Польщі і так платять набагато менше, ніж це зазначено в законодавстві.

Надрукувати
мітки:
коментарів