Поділитись:

У Польщі засудили 53 українців за незаконне виготовлення цигарок

Середа, 04 жовтня 2017, 18:50

До районних судів у Жирардуві та Ґродзіску Мазовєцькому (Мазовєцьке воєводство) поступили обвинувальні акти проти 53 громадян України. Українці відповідатимуть за незаконне виготовлення приблизно 52 млн штук цигарок та понад 2 тонн тютюну вартістю понад 4,7 млн злотих (понад 1 млн євро).

Про це повідомляє "Польське радіо", посилаючись на інформацію Окружної прокуратури Варшави.

Як наголосив речник прокуратури Лукаш Лапчинський, обвинувальний акт стосується періоду від вересня 2015 до кінця січня 2016 року. Для незаконного виготовлення і фасування українці використовували приміщення у населених пунктах неподалік столиці Польщі.

"Обвинувачених затримали 27 січня 2016 року у ході розслідування Окружної прокуратури у Варшаві спільно з Відділом боротьби з організованою економічною злочинністю Центрального слідчого бюро поліції у Варшаві", – сказав прокурор.

Як встановили слідчі, у селі Ксьонженіце був склад, де працювала машина для продукції цигарок, у місцевостях Мілянувек та Мєндзиборув виготовлені цигарки розфасовували у пачки по 20 штук, а в місцевості Бєнєвєц був склад, де ці цигарки зберігалися. Незаконну продукцію фасували в коробки білоруських марок цигарок: Premier, Magnat і Jinling.

Роботу незаконного цеху цигарок та організацію виготовлення, фасування і поширення нелегального товару координували Олег П. та Руслан Б. Обвинувальний акт проти них надійшов до Окружного суду Варшави в грудні 2016 року. Їх звинувачено в участі в організованій злочинній групі, яка виготовляла тютюнові вироби, брала участь у незаконному виробленні тютюнових виробів та ухилялася від сплати податків, чим спричинила фінансові втрати для скарбниці держави у розмірі 6,5 млн злотих (1,5 млн євро).

У березні 2017 року суд оголосив українцям обвинувальні вироки, засудивши їх до штрафів та позбавлення волі.

Надрукувати
мітки:
коментарів