Поділитись:

Приватбанк продасть курорт Буковель та будівлю телеканалу "1+1"

Неділя, 08 жовтня 2017, 09:43

На балансі Приватбанку знаходиться величезна кількість об'єктів нерухомості та активів, якими державна фінустанова не здатна ефективно управляти. А тому всі вони повинні бути продані.

Про це в ефірі радіостанції "Вести" повідомила заступник голови правління Національного банку України Катерина Рожкова, - пише UBR.ua.

Зокрема, державному Приватбанку належать гірськолижний курорт Буковель, стадіон "Дніпро Арена", приміщення телеканалу "1+1" і ряд інших активів.

"В минулому році, при виконанні першого етапу докапіталізації частина активів була взята на баланс банку в рахунок погашення кредитної заборгованості. Серед них Буковель, об'єкти нерухомості та літаки МАУ", - повідомила Рожкова.

За її словами, все це – непрофільні активи, за якими після оцінки та інвентаризації буде прийматися рішення про реалізацію.

"Банк виносить пропозицію про продаж на розгляд наглядової ради, а той приймає рішення, продавати чи ні. Подальша доля активів залежить від волі нових власників ", - прокоментувала Рожкова, відповідаючи на питання, чи буде виселений телеканал" 1+1".

Вона переконана, що всі непрофільні активи повинні бути продані. І наглядова рада Приватбанку прийме таке рішення. Адже держбанк не може ефективно ними управляти.

"Буковель - один з найскладніших активів, який, де-факто, не підкоряється менеджменту банку. Саме тому його потрібно продавати. У банку немає ні людей, ні компетенції, щоб ним управляти ", - резюмувала Рожкова.

За її словами, продаж таких активів може здійснюватися на майданчиках ProZorro і / або СЕТАМ.

Надрукувати
мітки:
коментарів