Поділитись:

Україна – перша за кількістю психічних розладів у Європі

Вівторок, 10 жовтня 2017, 20:00
Україна – перша за кількістю психічних розладів у Європі

Відповідно до статистики в Україні 1,2 млн жителів (це більше 3% всього населення) страждає від психічних розладів. Цей показник з щороку збільшується. Вже декілька років поспіль Україна посідає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі – майже 2 млн українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень. Фахівці кажуть, що від різноманітних нервових розладів страждає кожен третій українець.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Сьогодні, 10 жовтня, відзначається 25-річний ювілей Всесвітнього дня психічного здоров'я, який був заснований Всесвітньою федерацією психічного здоров'я у 1992 році та відзначається 10 жовтня. Метою цього заходу є підвищення обізнаності населення в галузі охорони психічного здоров'я.

"Психічне здоров'я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства. Адже, фізичне здоров'я неможливе без психічного здоров'я", - зазначають в прес-службі.

У відомстві зазначили, що найважливіше, що втрачає людина через нервово-психічні розлади – це працездатність. Інвалідність від психічних захворювань вийшла на друге місце серед інших захворювань.

Зокрема, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п'ятірки хвороб, які лідируватимуть за кількістю позбавлених працездатності людей, пов'язаних з цими захворюваннями. Психічні розлади обженуть у цьому плані навіть серцево-судинні захворювання, які станом на сьогодні посідають першу сходинку у структурі захворювання населення земної кулі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
01 квітня 2024
31 березня 2024
26 березня 2024