Поділитись:

Чехи просять вибачення в України за заяву президента Земана про Крим

Четвер, 12 жовтня 2017, 12:57
Чехи просять вибачення в України за заяву президента Земана про Крим

До Посольства України у Чеській Республіці надійшли письмові вибачення від численних громадян у зв'язку із заявами президента цієї країни Мілоша Земана про Крим.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Хочу подякувати десяткам чехів, часто зовсім незнайомим людям, які сьогодні надіслали посольству слова підтримки і ... вибачень. Я добре знаю, що мільйони чеських друзів солідарні з українцями в нашій боротьбі проти російського агресора і окупанта. Інакше й бути не може в країні, народ якої дав світу Вацлава Гавела", – написав на сторінці у Facebook посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Крім того, чеський міністр сільського господарства Маріан Юречка попросив вибачення в України через висловлювання президента Земана.

"Прошу вибачення в України та українського народу через заяву президента Земана сьогодні, я й подумати не міг, що щось подібне може сказати президент Чеської Республіки", – написав він на сторінці у Twitter.

Свої вибачення розмістив у соцмережі і чеський євродепутат Павел Телічка: "Я щиро прошу вибачення перед усіма українцями за виступ президента Земана в Раді Європи. Божевілля, – м'яко кажучи. Мені соромно".

Нагадаємо: президент Чеської РеспублікиМілош Земан закликав Україну погодитись на фінансову компенсацію від анексії Криму, щоб уникнути "європейської війни".

Надрукувати
мітки:
коментарів