Поділитись:

Авто на єврономерах: стали відомі подробиці законопроекту (відео)

Четвер, 12 жовтня 2017, 13:13

Народні депутати підготували законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі "5 каналу", – повідомляє "Економічна правда".

З її слів, концепція законопроекту дещо відрізняється від тієї, яку обговорювали з активістами, які виступають за легалізацію авто з єврономерами.

"У чому відмінність? Я просила б нас зрозуміти. Тому що ми не можемо зараз проводити акцію для тих людей, які скористалися прогалинами в митному законодавстві, порушили законодавство існуюче і використовували цю систему незаконного ввезення в режимі тимчасового ввезення або режимі транзиту", – сказала Южаніна.

На думку депутата, головна причина, з якої автовласники не хочуть розмитнювати автомобілі, – це не розмір акцизного податку.

"Не в ньому (акцизний податок, - Ред.) вся причина ... тому що ще є сплата ввізного мита - 8,5 %, ПДВ - 20 % від вартості автомобіля. Тому ми повинні підійти зважено і на якийсь період часу прийняти таку шкалу акцизного податку, щоб кожен громадянин, який захоче, зміг привезти старий автомобіль", – зазначила голова парламентського комітету.

Южаніна також заявила, що лібералізація повинна застосовуватися з коефіцієнтом залежно від віку автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АВТО НА ЄВРОНОМЕРАХ: ПРОСТОГО ВИХОДУ НЕМАЄ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів