Поділитись:

Мала академія наук стане Центром ЮНЕСКО

Неділя, 15 жовтня 2017, 10:37
Мала академія наук стане Центром ЮНЕСКО

Мала академія наук України стане Центром ЮНЕСКО 2-ї категорії.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Виконавчої Ради ООН з питань освіти, науки і культури, – повідомляє "Освіта.ua".

За інформацією відомства, таким чином МАН стане структурою, що під егідою ЮНЕСКО допоможе розвивати наукову освіту в Східноєвропейському регіоні та інших країнах світу. Таку категорію надають організаціям, що становлять інтерес для ЮНЕСКО в силу своєї культурної цінності, досвіду та системи роботи, якості і глибини наукових досліджень.

Як повідомив керівник науково-освітніх програм ЮНЕСКО Жан-Поль Абьяга, рішення було підтримане одностайно.

"Сьогоднішнє рішення – це дуже важливий крок для України, це визнання унікального досвіду МАН як інструменту залучення учнів, молоді до наукової освіти. Як свідчить практика, цей досвід є цікавим для багатьох країн, і зараз ми отримали більше можливостей ділитися ним зі світом. І, звісно, відтепер ми зможемо залучити ще більше ресурсів до розвитку наукової освіти в Україні", – відзначив член української делегації, перший заступник міністра освіти Володимир Ковтунець.

Зі слів президента МАН Станіслава Довгого, новий статус також дозволить академії покращити якість роботи з творчими дітьми, більше обмінюватись досвідом та впровадити нові стандарти у науковій освіті.

Серед головних переваг – фінансування ЮНЕСКО окремих проектів МАН, посилення захисту з боку держави, розширення контактів між науковими центрами під егідою ЮНЕСКО.

Надрукувати
мітки:
коментарів