Поділитись:

Ізраїль змінив політику щодо нелегалів з України

Середа, 18 жовтня 2017, 21:32

В Ізраїлі ввели в дію нове правило, що дозволяє розглядати за прискореною процедурою клопотання громадян України, які претендують на статус біженця в Ізраїлі, і депортувати тих, хто не відповідає зазначеним критеріям.

Відповідне правило запрацювало з 17 жовтня. Про це пишуть "Вести".

У Міністерстві внутрішніх справ вважають, що такий крок дозволить значно зменшити кількість нелегалів з України та зробить більш "дружніми" перевірки в аеропорту Бен-Гуріон для українських туристів.

Як відзначає видання, прохання українців про отримання статусу біженця в Ізраїлі набули масового характеру. Тільки з початку 2017 року громадяни України подали 7 тисяч таких клопотань. На цьому "нагрівають руки" українські фірми, що обіцяють швидку легалізацію в Ізраїлі, та ізраїльські адвокати, які займаються супроводом таких справ.

За чинними правилами, іноземець не може бути депортований з Ізраїлю, поки спеціальна комісія не розгляне його заяву і не дасть офіційну відповідь про надання притулку або відмову. Така процедура займає від кількох місяців до кількох років. Однак навіть у випадку відмови депортувати нелегала можна лише якщо в країні походження йому не загрожує небезпека.

Ізраїль вирішив змінити свою політику щодо України після того, як були отримані експертні оцінки, згідно з якими Україна більше не є небезпечною. Відтак немає перешкоди для обробки заявок за прискореною процедурою і винесення вердиктів про депортацію протягом семи днів.

Така процедура буде застосована для громадян, які не проживають на території зони АТО. Клопотання тих, хто зуміє документально підтвердити проживання в "гарячих точках", будуть розглядатися за звичайною процедурою, однак і це не гарантує отримання статусу в Ізраїлі, адже наразі на Сході України не ведуться активні бойові дії.

Крім того, депортація можлива в інші регіони України. У Києві, стверджує видання, вже підтвердили, що готові прийняти своїх громадян, які нелегально перебувають в Ізраїлі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
25 лютого 2024