Поділитись:

Опублікували переписку організаторів акції під Верховною Радою

Середа, 18 жовтня 2017, 19:29

Організатори акції протесту під Верховною Радою координують свої дії і обговорюють організаційні моменти в чат-групі "Карфаген".

Про це стало відомо з листування в чат-групі, яку під час засідання Ради переглядав народний депутат від "Свободи" Адрій Іллєнко, – пише видання "Букви".

Із листування стало відомо, що організатори акції протесту під ВР хочуть "втілити" свої вимоги до закону про медреформу.

"Я не бачу варіантів, як втілити в медреформу наші вимоги тепер. Якщо ми вже допустили розгляду ... логічна позиція", – пише координатор громадського руху "Чесно" Микола Виговський.

Також з листування стало зрозуміло, чому організатори "відпустили людей" з мітингу і зберуться тільки в четвер.

"Сьогодні мотивувати значну кількість людей, щоб вони стояли день і ніч до вечора четверга, навряд чи вдасться. Такі реалії. Напевно, варто дати людям відпочити і подумати про збір в четвер", – запропонував лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

Виконавчий директор громадської організації "Центр UA", координатор громадського руху "Чесно" Інна Борзило також запропонувала розбити штаб до четверга.

Нардеп від "Свободи" Михайло Головко також під час засідання Верховної Ради спілкувався в чат-групі "Карфаген".

Із листування стає зрозуміло, що акція протесту добре спланована, і кожна партія приводила людей на заздалегідь визначене місце під Радою.

Так, представниця "Руху нових сил" ( "Рух Нових сил" Міхеїла Саакашвілі) Ольга Галабала, пояснюючи розташування, прямо пише точка "Автомайдану".

"Ні. Грушевського. Точка Автомайдану. Як дивитися на головний вхід з Грушевського – зліва", – пише Галабала.

Також організатори акції під Радою цікавляться у нардепів, які залишилися в залі, про хід виконання їхніх вимог. Так, координатор громадського руху "Чесно" Виговський цікавиться порядком денним на четвер.

"На четвер у порядку денному стоїть виборча і недоторканність?" – запитує Виговський.

Нардеп від БПП Світлана Заліщук також "засвітилася" в цьому чаті.

"Іду", – коротко написала нардеп.

Відзначимо, що це тільки частина листування, яку зафіксував журналіст Андрій Дзіндзя. Найімовірніше, тут простежується конотація з відомим крилатим латинським виразом "Карфаген повинен бути зруйнований", – пише видання

Довідка:

"Карфаген повинен бути зруйнований" (лат. Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse) – латинський крилатий вислів, що означає наполегливий заклик до боротьби з ворогом або перешкодою. У більш широкому сенсі – постійне повернення до одного і того ж питання, незалежно від загальної тематики обговорення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯНИ ВИМАГАЮТЬ ЗМІНИТИ ВИБОРЧЕ ЗАКОНОДАВСТВО (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів