Поділитись:

Підвищена пенсія не змінить розмір субсидії

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 12:17
Підвищена пенсія не змінить розмір субсидії

Підвищення пенсій, яке розпочалося з жовтня 2017 року, жодним чином не вплине на розмір "зимової" субсидій.

Про це під час "Години запитань до Уряду" у Парламенті заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева, – пише Економічна правда.

Із його слів, для розрахунку розміру субсидій на цей опалювальний сезон органами соціального захисту населення беруться до уваги доходи громадян за I та II квартали цього року.

"Нові осучаснені пенсії не впливають на розмір допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг, яка надається урядом усім пенсіонерам-субсидіантам протягом цього опалювального сезону", – наголосив Міністр.

Крім того, Андрій Рева повідомив, що громадяни, які стали пенсіонерами, наприклад, у травні цього року, або пенсіонери, які припинили працювати, скажімо, у червні цього року, і не мають інших доходів, ніж пенсія, мають змогу оформити субсидію, виходячи лише з одного доходу – пенсії.

"Це стосується лише тих українців, які донедавна працювали і отримували заробітну плату, або, скажімо, зарплату і пенсію, а віднедавна – у минулому чи цьому році (І та ІІ квартали) з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію. Ми крок за кроком відновлює соціальну справедливість, максимально спрощуючи та удосконалюючи програму житлових субсидій", – зазначив міністр соціальної політики.

Як поясив Рева, щоб скористатися таким правом, громадянам необхідно звернутися до управління соціального захисту населення з декларацією про доходи.

Надрукувати
мітки:
коментарів