Поділитись:

В "Укрпошті" пояснили, які зміняться тарифи з нового року

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 13:39

Нові граничні тарифи "Укрпошти" на універсальні послуги поштового зв'язку, затверджені НКРЗІ, в цілому зменшать вартість пересилання посилок в межах України.

Про це заявили в прес-службі підприємства.

"Для нас було важливо вирівняти перекоси у тарифах. Тому ми їх спрощуємо та приводимо до єдиної логіки. Так, вартість відправлень посилок від 3 кг була неконкурентна і завелика", – підкреслив в.о. генерального директора "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Хочу заспокоїти клієнтів та повідомити, що зростання вартості міжнародних відправлень на 43% не відбувається, а у більшості груп відправлень тарифи навіть знижені. Наприклад, дешевшими стане проста внутрішня письмова кореспонденція, посилки вагою понад 3 кг як в межах області, так і в межах України за рахунок зменшення доплати за 1 кг. Тобто чим більша вага посилки, тим менше заплатить клієнт . Для тих, хто пересилає міжнародні посилки вагою до 10 кг, наприклад, у США, Австралію, Китай, тариф також знижено в найпопулярнішій вазі від 6 до 10 кг", – відзначив перший заступник генерального директора "Укрпошти" Олександр Перцовський.

Збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку з міжнародної доставки стосується тільки листів і бандеролей. Так, рішенням НКРЗІ "Укрпошта" приводить до єдиного рівня ціни двох однакових за своєю суттю продуктів на міжнародну доставку: бандероль до 2 кг і дрібний пакет до 2 кг. В той же час тариф на пересилання дрібного пакета не підвищується.

Щодо тарифів на міжнародні посилки, зміна ціни відбудеться тільки для посилок до 10 кг. Тариф на міжнародні посилки від 10 до 30 кг не зміниться. Саме він для ключових країн був знижений з 1 серпня 2017 – у США, Канаду, Австралію, Китай, Росію до 23%. Для Казахстану, Литви, Латвії, Молдови і Грузії для постійних відправників "Укрпошта" запровадила спеціальний тариф на 40-50% дешевше стандартного. Передбачена і знижка в 5% за використання API і "особистого кабінету". Також для постійних відправників при укладанні договору буде передбачена знижка за обсяги, які розраховуються індивідуально.

Основні зміни у граничних тарифах на універсальні послуги поштового зв'язку в порівнянні з чинними:
1.Зменшення тарифів на посилки вагою понад 3 кг як в межах області так і в межах України за рахунок зменшення доплати за 1 кг.
В результаті зміни тарифи на пересилання посилки в межах України зменшаться на:
масою 5кг – на 3 грн (до 25 грн),
масою 7 кг – зменшиться на 7 грн (до 29 грн),
масою 10кг – зменшиться на 13 грн (до 35 грн).
2.Знижено тарифи на пересилання посилок до основних країн за обсягами. Наприклад, вартість пересилання посилки авіатранспортом в США та Канаду масою 5 кг знизилась на 0,2 дол. США, масою 10 кг – на 6,8 дол. США.
3. Доплата за рекомендований лист залишилася на тому ж рівні, що і в чинних тарифах.
4. Введено окремий соціальний тариф для пересилання простих листів масою до 20 грам для військовослужбовців (3 грн);
5. Спрощення вагових категорій та відповідних комбінацій тарифів (з 35 до 16 комбінацій) та зниження тарифів на більшій вазі в письмовій кореспонденції.
6. По міжнародних посилках тарифи в новій редакції встановлено в залежності від зрозумілих зон географічного розташування.
7. Збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку стосується тільки листів і бандеролей. Укрпошта приводить до єдиного рівня ціни двох однакових за своєю суттю продуктів: бандероль до 2 кг і дрібний пакет до 2 кг. В той же час тариф на пересилання дрібного пакета залишається без змін.

Надрукувати
мітки:
коментарів